Poliisilta lisätietoa poikkeus­tilanteesta Baltic Princessillä: Mereen joutunut oli 18-vuotias ja osa suurempaa seuruetta

Julkaistu:

Salolaisen 18-vuotiaan miehen epäillään hypänneen mereen Baltic Princessiltä lauantaina iltapäivällä Nauvossa. Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.
Nuori mies joutui Tallink-varustamon Baltic Princess -alukselta laidan yli Nauvon pohjoispuolella Turun saaristossa hieman ennen kello 18:aa lauantaina illansuussa.

Miehen joutumisella mereen oli useita silminnäkijöitä, joten pelastustoimet saatiin aloitettua nopeasti. Vaikka etsintöihin osallistui useita aluksia sekä lentokone ja helikopteri, ei mereen hypännyttä miestä löydetty. Etsinnät lopetettiin tuloksettomina iltakahdeksan tuntumassa.

Pysähdyksen Baltic Princess saapui Turkuun tunnin aikataulusta myöhässä, kello 20.15.

Lue lisää: Nuori mies yli laidan Baltic Princessiltä – etsinnät lopetettiin, vain valopelastusrengas löytyi

Sunnuntaina aamulla Lounais-Suomen poliisilaitos julkaisi uutta tietoa Baltic Prinsessillä lauantaina tapahtuneesta mies yli laidan -tilanteesta.


Poliisin mukaan salolainen nuori mies oli ollut laivalla suurehkossa seurueessa opiskelukavereidensa kanssa. Seurue oli nauttinut alkoholia ja oli palaamassa Turkuun 23 tunnin risteilyltä. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä nuori mies oli hypännyt yli laidan. Tapahtumasta on olemassa valvontakameran tallenne.

Miestä etsittiin tuloksetta kahden tunnin ajan heti tapahtuman jälkeen. Etsintöihin osallistui Baltic Princessin lisäksi Viking Grace sekä paljon rajavartiolaitoksen kalustoa.

Miehen läheisille ja samassa seurueessa oleville on annettu kriisiapua Baltic Princessin rantauduttua Turkuun.