Jenna Lepomäen tappaja tuomittiin nyt petoksesta – edellinen tuomio marraskuun lopulta

Julkaistu:

Seitsemän vuotta sitten tappotuomion saanut mies on jatkanut rikoksia.
Jenna Lepomäen, 18, taposta tuomittu Joona Hasselqvist, 26, on jälleen ollut tuomiolla Tampereella. Tällä kertaa mies tuomittiin petoksesta.

Marraskuun lopulla Joona Hasselqvist tuomittiin Tampereella muun muassa varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Hasselqvist oli varastanut Sokokselta 90 euron arvoisen olkalaukun. Vartijat saivat hänet kiinni Hämeenkadulla. Kiinni otettaessa Hasselqvist teki ankarasti vastarintaa, ja tarvittiin useita vartioita ennen kuin mies saatiin raudoitettua.

Perjantaina Hasselqvist oli jälleen tuomiolla, tällä kertaa petoksesta. Hasselqvist oli laittanut Tori.fi sivustolle ilmoituksen puhelimesta ja myynyt eräälle henkilölle olemattoman puhelimen 329 eurolla.

Syyttäjän mukaan teko oli suunnitelmallinen ja osa suurempaa petoskokonaisuutta.

Kuulusteluissa Hasselqvist myönsi tehneensä 22.7.–1.8. useita nettipetoksia. Muita juttuja ei tässä yhteydessä käsitelty.

Joona Hasselqvist tuomittiin petoksesta 25:een kuuden euron euron päiväsakkoon, eli maksettavaa tuli 150 euroa. Tuomio annettiin kirjallisessa menettelyssä.

Jennan tappo kuohutti

Jenna Lepomäen tappo on yksi lähimenneisyyden kuohuttavimmista henkirikoksista. Käräjäoikeudessa tekijät tuomittiin murhasta. Turun hovioikeudessa teko muuttui tapoksi, ja toinen tuomituista vapautui saman tien, ja nyt päätekijäkin kulkee vapaana.

Kaksi alle 20-vuotiasta miestä houkutteli taannoin nuoria naisia huvilalle Fuengirolaan Espanjaan. Tarkoitus oli myydä tytöt parittajille sekä käyttää heitä huumekuriirina. Poikien tarkoitusperistä tietämätön Jenna Lepomäki lähti innoissaan elämänsä ensimmäiselle ulkomaan matkalle kesäkuussa 2011.

Henkirikoksen päätekijä Joona Hasselqvist rehvasteli, että Jennan avulla tehdään vielä paljon rahaa. Tyttö ei kuitenkaan suostunut siihen, mihin pojat yrittivät häntä pakottaa.

Jennan olo Fuengirolan huvilalla kävi tukalaksi. Hän soitti 13 hätäpuhelua, ja lopulta poliisi haki tytön ja majoitti hänet turvalliseen paikkaan.

Joona Hasselqvist onnistui houkuttelemaan tytön takaisin huvilalle. Siellä hän surmasi tytön kolmella puukoniskulla sekä kuristamalla elokuussa 2011.

Makuupussiin kääritty ruumis kätkettiin läheiseen metsään, ja se löydettiin vasta lokakuussa 2011.

Elokuussa 2012 mieskaksikko tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin murhasta. Turun hovioikeudessa teko muuttui tapoksi. Joona Hasselqvist sai 12 vuotta. Teossa avustanut mies sai kuusi vuotta avunannosta. Nuorena henkilönä hänen täytyi istua vain kaksi vuotta, ja heti tuomion jälkeen hän käveli vapaana miehenä ulos vankilan portista.