Myrsky pilasi lomasuunnitelmia: Las Palmas-Kuopio -lento päätyi Tukholman kautta Helsinkiin ja koukkasi paluumatkalla Tanskaan

Julkaistu:

Sekä Kanarialta palaavat että aurinkoon suuntaavat lomailijat kärsivät pahasti myöhästyneestä lennosta.
Keskiviikon myrsky sotki myös lomalentoliikennettä.

Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen kertoo, että Thomas Cook Airlinisin Las Palmas-Kuopio -väliä lentävä kone myöhästyi molempien suuntien lennoilla pahasti sääolosuhteiden vuoksi.

– Eilinen lento ei pystynyt laskeutumaan Kuopioon, vaan lensi Tukholman kautta Helsinkiin. Kuopioon ei saatu laskeutumislupaa, sillä kiitoradat olivat sen verran jäässä.

Espanjan Kanariansaarilla lomailleiden olisi pitänyt saapua Kuopioon keskiviikkona kello 16.

Kuopiosta Las Palmasiin suuntaavan lennon puolestaan olisi pitänyt lähteä keskiviikkona kello 17.35. Koska Kuopioon saapuva kone oli jumissa Helsingissä, jouduttiin Kuopion lentoasemalla odottelemaan koneen saapumista.

Kone saapui Kuopioon vasta torstaiaamuna kello 10.30. Takaisin Las Palmasiin se pääsi lähtemään kello 11.30.

Yhteensä molemmat lennot myöhästyivät noin 19 tuntia. Kuopio-Las Palmas -lento saattaa myöhästyä vieläkin enemmän.

– Sain juuri tiedon, että kone joutui tekemään välitankkauksen Tanskassa. Välitankkaus jouduttiin tekemään, koska konetta ei voitu tankata täyteen Kuopiossa kiitoradan jäätymisen takia, Virtainen sanoo.

”Osa on varmasti pettyneitä”

Virtainen kertoo, että kotimatkaa Kuopioon odottaneet asiakkaat majoitettiin Helsingissä lentokenttähotelleihin.

Kuopiossa Las Palmasin lentoa odottaneet matkustajat lähtivät yöksi joko kotiin tai Tjäreborgin järjestämiin majoituspaikkoihin.

Virtanen kertoo, että myöhästyminen tullaan korvaamaan asiakkaille matkapakettilain mukaisesti. Hänen mukaansa matkustajia tiedotettiin myöhästymisestä asiallisesti.

– Tietysti osa on varmasti ollut pettyneitä. Tämmöiset myöhästymiset eivät ole mukavia. Ihmiset myöskin ymmärtävät, että myrsky ja sääolosuhteet ovat olleet Suomessa nyt sen verran erikoisia, että kyllä näitä sattuu.

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut, myöhästynyttä lentoa Kuopiosta Las Palmasiin odottanut matkustaja kertoi päässeensä keskiviikkona Kuopion lentokentältä kotiin taksilla.

– Nyt taas odotetaan, josko päästäisiin Las Palmasiin, IS:n lukija viestitti torstaina aamupäivällä ennen kuin kone pääsi viimein matkaan.

– Ei ole oikein kunnolla tiedotettu, mikä vikana. Lomareissulle lähtö viivästynyt yli vuorokaudella. Varmasti ollut karmivaa lasten kanssa väsyneenä matkustaa, toinen IS:n yhteyttä ottanut matkustaja puolestaan kertoi.