Kotimaa

Video: Ennätysaallokko iski vantaalaisen Tessan hytin ikkunaan Viking Mariellan neloskannella – ”En ole ikinä pelännyt laivalla yhtä paljon”

Julkaistu:

Risteilylaivat liikennöivät keskiviikon vastaisena yönä myrskystä huolimatta. Vantaalaisäiti kertoo tunnelmista M/S Mariellalla.
Kun vantaalainen Tessa Olin lähti perheineen tiistaina M/S Mariellalla Helsingistä Tukholmaan, hän ei arvannut, millaiseksi matka vielä muuttuisi.

Suomea murjova Aapeli-myrsky nimittäin iski toden teolla Itämerelle – ja sen kyllä huomasi.

– Vietimme illan ja yön aika tiiviisti omassa hytissä. Täytyy sanoa, että en ole varmaan ikinä pelännyt laivalla yhtä paljon kuin viime yönä. Keikkui hirveästi joka suuntaan, Tessa Olin kertoi IS:lle.

Perheen ikkunallinen hytti on laivan neljännessä kerroksessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Välillä ei nähnyt ikkunasta yhtään mitään, myrsky vei näkyvyyden täysin. Yön aikana kuului tietysti kaikennäköistä kolinaa aina välillä, ja sitten aina jännitettiin, kun laiva kallisteli joka suuntaan.

Katso Tessa Olinin kuvaama video otsikon alta.

Laivalla oli kaikesta huolimatta rauhallinen tunnelma.

– Täällä on aika paljon lapsiperheitä. Mitään paniikkia ei missään nimessä ole ollut. Ihan rauhassa ihmiset ovat varmaan luottaneet siihen, että laivayhtiö olisi jättänyt vuoron tekemättä, jos he eivät olisi uskoneet selviävänsä matkasta, Olin sanoi.Olinin mukana on mies sekä 10- ja 16-vuotiaat lapset.

– Lapset ovat suhtautuneet tähän hienosti, he ovat ottaneet kaiken vähän niin kuin seikkailun kannalta. Meidän perheestä vain minulla on ollut pientä merisairautta.

Perhe on tosin ehtinyt jo vitsailla siitäkin, pitäisikö Helsinkiin palata lentäen.

– Sellainen ajatus kävi äkkiseltään mielessä, Olin naurahti.

Mariella saapui Tukholmaan tänään aamupäivällä noin puoli tuntia aikataulustaan myöhässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt