Aapeli-myrsky pyyhkii sisämaassa: Yli 80 000 taloutta ilman sähköä – Järvi-Suomen Energia siirtyi suurhäiriötilaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aapeli-myrsky pyyhkii sisämaassa: Yli 80 000 taloutta ilman sähköä – Järvi-Suomen Energia siirtyi suurhäiriötilaan

Julkaistu: 2.1.2019 9:49

Sähköt ovat parhaillaan poikki kymmeniltätuhansilta talouksilta.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan sähköttömiä asiakkaita on kello yhdeksän jälkeen keskiviikkoaamuna noin 85 000.

Energiateollisuuden tietoverkossa ylläpitämä sähkökatkoskartta oli yöllä ja aamulla osin pois toiminnasta.

Aamuyhdeksän jälkeen sähkökartta alkoi jälleen toimia, ja sähköttömien asiakkaiden määrä alkoi päivittyä Energiateollisuuden verkkosivuilta löytyvään sähkökatkokarttaan.

Sivuston mukaan sähköttömiä asiakkaita oli aamuyhdeksän jälkeen 167 kunnassa ja 23 yhtiöllä.

  • Onko myrsky katkaissut sinulta sähköt, matkanteon tai aiheuttanut tuhoja omaisuudellesi? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen: WhatsApp 0406609019, sähköposti uutiset@iltasanomat.fi tai 09-1223420

STT kertoo, että sähköyhtiöistä Carunalla oli omien verkkosivujensa mukaan aamukahdeksan jälkeen noin 21 000 asiakasta ilman sähköjä Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa. Järvi-Suomen Energian nettisivuilta puolestaan käy ilmi, että runsaat 15000 sen asiakasta oli aamulla ilman sähköjä. Järvi-Suomen Energialla on asiakkaita Etelä-Savossa, Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Järvi-Suomen Energia kertoo Twitterissä siirtyneensä suurhäiriötilaan.

Päijät- ja Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla toimivan Elenian viestinnästä kerrotaan, että ennen kello yhdeksää aamulla Elenialla sähköttä oli noin 28 000 asiakasta.

– Näistä vajaa 14 000 on Pirkanmaalla ja 10 000 Keski-Suomessa, ja loput sitten eri puolilla Elenian sähköverkkoaluetta, viestinnästä kerrotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?