Lounais-Suomessa törttöiltiin ilotulitteilla röyhkeästi – ”Siinä on naapuruus­suhteet koetuksella”

Julkaistu:

Lounais-Suomen poliisi julkaisi värikkään listan ”Lounais-Suomen ilotulituskulttuurista”.
Ilotulitteiden käyttö on poliisin saamien ilmoitusten ja hälytystehtävien perusteella lähtenyt osalta juhlijoista kunnolla lapasesta Lounais-Suomessa.

Rivitalossa on muun muassa poliisille tulleen ilmoituksen mukaan keskimmäisen talon asukas ammuskellut raketteja naapureitaan päin. Asukkaalle on asiasta sanottu, mutta hän on vähät välittänyt.

– Siinä on naapuruussuhteet koetuksella, arvelee päivystävä yleisjohtaja, komisario Joonas Tikka.

Toisaalla poliisi takavarikoi kolmelta mieheltä kaksi muovikassillista raketteja. Ilmoituksen mukaan paikalla oli ammuttu raketteja asuintalon vieressä. Miehet sanoivat kuitenkin, etteivät tienneet, kuka raketit ampui.

– Poliisi vei raketit, koska miehet eivät tienneet paljon muustakaan mitään, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Raketteja on ammuttu myös parvekkeelta – ja parvekkeelle, talojen väleissä ja taloja päin.

10–15 nuoren joukko on ilmoituksen mukaan ampunut raketteja katoksen alla. Osa raketeista on ammuttu ulos katoksesta taloja päin.

Toisaalla 20 alaikäisen joukko ammuskeli ilmoituksen mukaan raketteja kaupan edessä juosten välillä kauppaan suojaan. Edelleen toisaalla teinit ovat räjäytelleet roskiksia ja räiskineet raketeilla S-marketin ikkunaan.

– Opiskelija-asuntolan katolla, saunan terassilta ammutaan raketteja autojen sekaan. Tuuli heittää niitä asuntojen ikkunoihin, poliisi kirjoittaa.

– Tulikuria ei ole illalla, Tikka huokaa. Alkoholilla on hänen mukaansa tavallisesti osuutta asiaan, mutta komisario ei kommentoi yksittäistapauksia.

Uudenvuoden ilta ei silti ole mitenkään epätavallinen. Meininki on Tikan mukaan ollut samanlaista aiempinakin vuosina, eikä poliisilla ole resursseihin nähden sen kovempi kiire kuin tavallisenakaan viikonloppuna.

Huono sää on vaikuttanut niin, että tehtävistä on keskittynyt sisälle tavallista suurempi osa.

Vaikuttiko uudenvuoden sää juhlintaasi tai sattuiko iltana jotakin erikoista? Lähetä kuva MMS-viestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti), WhatsApp-viestinä numeroon 0406609019, tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi.