Veikkauksen työntekijä tallentui valvontakameraan 150 000 € repussaan – poliisi etsii kesken työvuoron ”sairastunutta” miestä

Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkittavana törkeä varkaus, jossa Vantaalla sijaitsevan Veikkaus Oy:n työntekijän epäillään anastaneen yrityksen varoja noin 150 000 euron arvosta.

| Päivitetty

Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkittavana törkeä varkaus, jossa Vantaalla sijaitsevan yrityksen työntekijän epäillään anastaneen yrityksen varoja noin 150 000 euron arvosta. IS kysyi Veikkaus Oy:stä, onko rikos kohdistunut heihin.

Onko kyseessä Veikkaus Oy?

– Kyllä pitää paikkansa, että kyseessä on Veikkaus Oy, varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski kertoo Ilta-Sanomille.

Nummikoski ei kerro tässä vaiheessa enempää tapauksen yksityiskohdista.

– Poliisi hoitaa tiedotuksen asiasta, hän kertoo.

Tämä tiedetään jutusta

Jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Simo Kauppinen kertoo Ilta-Sanomille, mitä tapauksesta tiedetään.

– Epäilty tekijä, vuonna 1999 syntynyt mies, oli yrityksen edustajan mukaan ilmoittanut 22. joulukuuta esimiehelleen sairastuneensa kesken työvuoron ja joutunut sen takia poistumaan työpaikaltaan. Paikalle iltapäivällä mennyt sijainen oli huomannut kassakaapissa olleiden rahojen hävinneen, Kauppinen sanoo.

– Yrityksen valvontakameran tallenteista on nähtävissä, kuinka epäilty ottaa kassakaapissa olleet rahat itselleen ja poistuu yrityksen tiloista lauantaina 22. joulukuuta reppu selässään ja muovikassi kädessään. Tutkinta on vasta alkuvaiheessa, rikoskomisario Simo Kauppinen kertoo Ilta-Sanomille.

Kauppisen mukaan tekotavasta tiedetään sen verran, että mitään murtautumiseen viittaavaa ei ole tullut esiin.

– Mahdollisesti hänen toimenkuvaansa on voinut liittyä pääsy kassakaappiin, Kauppinen kertoo.

Epäilty nähty Pärnussa

Itä-Uudenmaan poliisin omien tutkimusten perusteella epäillyn tiedetään matkustaneen lauantaina iltapäivällä Tallinnaan. Epäilty mies on nyt etsintäkuulutettu.

– Toivomme tietysti Viron poliisilta yhteistyötä tapauksen tutkinnassa. Epäillystä on havainto Pärnusta, mutta viimeisintä olinpaikkaa ei tiedetä. Toivomme, että epäilty ilmoittautuisi itse poliisille, Kauppinen sanoo.

Epäillyn tuntema järkyttyi tilanteesta

– Epäillyn äiti oli Facebookissa etsinyt poikaansa. Päällimmäinen huoli minulla oli, ettei vain ole sattunut jotain, epäillyn tuntema mies kertoo.

Hän onkin järkyttynyt tilanteesta.

– Olen tuntenut hänet esimerkillisenä ja kunnollisena nuorena miehenä enkä missään nimessä oikein uskoisi hänen syyllistyneen mihinkään nyt väitettyyn, hän sanoo.

Ilmoita tiedot poliisille

Itä-Uudenmaan poliisi kaipaa tietoja ja havaintoja kuvassa näkyvän miehen liikkeistä ja hänen tämänhetkisestä olinpaikastaan.

Kaikki tiedot ja havainnot pyydetään ilmoittamaan virka-aikana poliisin numeroon 0295436442 tai sähköpostiosoitteeseen rek2.ita-uusimaa@poliisi.fi. Akuutit havainnot pyydetään ilmoittamaan yleiseen hätänumeroon 112, Kauppinen summaa.

Juttua muokattu 30.12. klo 11.16: Poliisin etsimä henkilö on löydetty.

Lue lisää: Veikkauksen kassakaapista 150 000 euroa vohkinut työntekijä saatiin kiinni Tallinnasta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?