Arabianrannan murhasta epäillyllä rikollista menneisyyttä

Mies on tuomittu muun muassa rattijuopumuksista.

| Päivitetty

Alakouluikäisen pojan murhasta epäillyllä 36-vuotiaalla ulkomaalaistaustaisella espoolaismiehellä on rikollista menneisyyttä. Mies on tuomittu mm. rattijuopumuksista ja pahoinpitelyistä.

Mies muun muassa kuljetti henkilöautoa Espoon Leppävaarassa heinäkuussa 2015 niin, että hänellä oli ajon jälkeen 0,58 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Hänet tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Sen lisäksi hänet määrättiin maksamaan 30 päiväsakkoa eli 210 euron sakot.

Mies kertoi, että hän oli juonut ennen asunnolle menoa. Asunnossa hän oli juonut salaa parvekkeella mansikkalikööriä. Mies valehteli auton haltijalle, että hän on varmaan vielä ihan ajokunnossa ja että hänellä on ajokortti.

Auton haltija oli tutustunut mieheen vasta muutamia päiviä aikaisemmin eikä tuntenut tätä hyvin.

Epäilty mies ei Väestörekisterikeskuksen mukaan asunut Helsingin Arabianrannassa osoitteessa, jossa henkirikos tapahtui.

Hän on muuttanut nykyiseen osoitteeseensa Espooseen heinäkuussa 2013.

Vangitsemisoikeudenkäynti järjestetään perjantaina iltapäivällä.

Kiinniotettua vaaditaan vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

– Rikosnimikkeen perusteena on erityisen raaka ja julma tekotapa, ja se, että rikoksen kohteena on ollut puolustuskyvytön lapsi, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitoksen julkaisemassa tiedotteessa.

Hakija on pyytänyt asian käsittelyä salaiseksi.

Epäilty rikos tapahtui yksityisasunnossa myöhään jouluaattoiltana. Omaisille on järjestetty kriisiapua, ja heidän kuulemisensa on vielä kesken. Poliisi kuvailee uhrin omaisten olevan erittäin järkyttyneitä.

Tiedotteensa mukaan poliisi aikoo kertoa tapauksesta lisätietoja perjantaina heti vangitsemiskäsittelyn päätyttyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?