Arabianrannan perheen tunteva mies: ”En ollut uskoa, että kyseessä voisi olla tämä perhe”

IS:n saamien tietojen mukaan henkirikoksen uhri oli ekaluokkalainen poika, joka asui Helsingin Arabianrannassa vanhempiensa ja isosiskonsa kanssa.

Henkirikos tapahtui myöhään jouluaattoiltana Helsingin Arabianrannassa sijaitsevassa yksityisasunnossa. Talon pihalla paloi tapaninpäivänä useita kynttilöitä, jotka oli sytytetty ekaluokkalaisen pojan muistoksi.

– Tosi kivoja ja moikkaavat aina iloisesti. Vaikuttivat aina rennon ja kivan oloisilta ja pukeutuivat siististi.

Näin kuvailee tragedian keskelle Helsingin Arabianrannassa joutuneen perheen tuntenut mies Ilta-Sanomille. Hän kertoo nähneensä vanhempia toisinaan, koska lapset käyvät samaa koulua. Sen vuoksi hän on tiennyt perheen jo yli kahden vuoden ajalta.

– En ollut uskoa, että kyseessä voisi olla tämä perhe. Se oli järkytys, mies kertoi tapaninpäivän iltana.

Poliisi on tiedottanut hyvin niukasti murheellisista tapahtumista, jotka johtivat myöhään jouluaattona alakouluikäisen pojan kuolemaan lapsiperheiden suosimassa kaupunginosassa sijaitsevassa yksityisasunnossa.

Ulkomaalaistaustaisen perheen tiennyt mies kertoo IS:lle, että uhri oli ekaluokkalainen poika, jolla on vanhempien lisäksi pari vuotta vanhempi isosisko. Samankaltaisista tiedoista uutisoi aiemmin MTV, joka oli haastatellut perheen naapuria. Poliisi ei kommentoinut tietoja keskiviikkona STT:lle.

IS:n haastattelema mies harmittelee sitä, että tapauksesta on joulun pyhien aikaan liikkunut paljon huhuja ja spekulaatioita.

– Esimerkiksi lasten some-ryhmissä on väitetty kuolleeksi poikaa, joka ei ole kuollut.

Poliisi tutkii tapausta murhana ja on ottanut kiinni epäiltynä vuonna 1982 syntyneen miehen, joka saatiin kiinni tapahtumapaikalta yksityisasunnosta Arabianrannassa.

Miestä aiotaan esittää vangittavaksi. Vangitsemisoikeudenkäynti menee todennäköisesti perjantaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?