Arabianrannan henkirikoksessa kuolleen pojan muistolle pidetään hiljainen hetki – kirkkoherra: ”Tyrmistynyt olo” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Arabianrannan henkirikoksessa kuolleen pojan muistolle pidetään hiljainen hetki – kirkkoherra: ”Tyrmistynyt olo”

Paavalin kirkon kirkkoherra Kari Kanala kuvailee oloaan tyrmistyneeksi.

Julkaistu: 25.12.2018 15:15

– Ajattelen niin, että jokainen lapsi on joulun lapsi, sanoo Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

Joulun iloon tuli syvä särö, kertoo puhelimitse Turusta tavoitettu Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

– Tyrmistynyt olo. Ensimmäinen ajatus oli, että kuinka kauheaa tämän täytyy olla pojan läheisille. Seuraava ajatus oli, että kuinka kauheaa tämä on alueen asukkaille ja lapsiperheille, sanoo kirkkoherra, joka kuuli Helsingin Arabianrannan murhatutkinnasta ennen kymmentä joulupäivän aamuna.

Kanala kertoo saaneensa jonkin verran yhteydenottoja tragedian jälkeen. Niissä on kysytty, onko kirkolla mahdollisuus järjestää keskusteluapua. Kysymyksiin on vastattu.

– Pappi on tavattavissa Paavalinkirkolla tänään kello 16–19 ja huomenna messun jälkeen kello 11–13, Kanala sanoo.

Lisäksi Kanala on tavattavissa Arabianrannan Keulassa (Flooranaukio 1) tänään kello 19 alkaen ja keskiviikkona kello 12–14.

– Huomioimme huomisessa jumalanpalveluksessa kello 10 tämän traagisen tapauksen ja haluamme sen myötä hiljentyä ja olla myös tavattavissa niille, jotka tarvitsevat keskusteluapua.

– Ajattelen niin, että jokainen lapsi on joulun lapsi. Silloin tällainen tragedia koskettaa erityisen kovasti. Sen takia on tärkeää, että kun alueen asukkaat haluavat kokoontua yhteen, seurakuntana haluamme palvella ihmisiä tässä tilanteessa.

Tänään pojan muistolle järjestetään hiljainen hetki kello 18 Bokvillanin mäellä, joka sijaitsee Kaffila Bokvillanin takana. Kahvila sijaitsee osoitteessa Hämeentie 125. Myös Kanala on paikalla muistohetkessä.

Poliisi kertoi aiemmin, että Helsingin Arabianrannassa sattui myöhään jouluaattona henkirikos, jonka uhriksi joutui alakouluikäinen poika. Tapausta tutkitaan murhana. Epäilty rikos sattui yksityisasunnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?