Kotimaa

VR:n junia ajava joulupukki tavoitettiin aattona kinkkupöydästä – viihdytti ihmisiä tänäkin jouluna: ”Lapsilla oli suut korvasta korvaan hymyssä”

rac

Julkaistu:

joulu
Veturimies Sam -nimellä esiintyvä veturinkuljettaja viihdytti ihmisiä joulupukinasussa.
Sehän on Joulupukki!

Jo kahdeksan vuoden ajan ovat VR:n matkustaja- ja tavarajunien ohjaamosta pilkottaneet tuttu punainen hiippalakki ja valkoinen parta.

Pukkina joulumieltä kansalaisille on tuottanut taiteilijanimellä Veturimies Sam esiintyvä veturinkuljettaja.

Juuri kinkkupöydästä noussut Veturimies Sam kertoi Ilta-Sanomille rautateiden punapukuisen valkoparran taustat jouluaattoiltana hieman iltakuuden jälkeen.

– Olen ollut VR:llä töissä kahdeksan vuotta. Minulla on ensimmäisestä vuodesta asti ollut tapana viihdyttää asiakkaita ja työkavereita pukemalla pukinkamppeet päälle, hän kertoo IS:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Veturimies Sam ylläpitää Twitter-tiliä, jossa hän on ottanut kantaa mm. junaturvallisuuteen ja valistanut ihmisiä.

Viime perjantaina hän julkaisi videon itsestään veturin ohjaamossa.

– Vaihtotyönjohtaja kuvasi sen, kun tulin tehdasalueelle. He tiesivät, kuka on kuljettajana ja näkivät, että sieltä se pukki taas tulee.

Hän ajaa pukin vermeissä aina viimeiset 2–3 viikkoa ennen jouluaattoa. Veturimies Sam on työkseen sekä matkustaja- että tavarajunien puikoissa.

– Todella hyvää palautetta tästä on tullut: hymyjä työkavereilta ja asiakkailta. On ollut kivaa. Moni sanoo, että ”tuollainen heittäytyminen on mahtavaa”.

– Kun esimerkiksi ohittaa asemia ja joutuu tavarajunalla odottamaan matkustajajunia, on kiva panna kello kilkattamaan ja huutaa ikkunasta, että hyvää joulua. Siitä tulee ihmisille kiva fiilis.


Veturimies oli töissä vielä aatonaattona.

– Kun kurvasin Lapinlahden ohi, kyselin pikkulapsilta ovatko he olleet kiltisti ja sanoin, että jouluna nähdään. Lapsilla oli suut korvasta korvaan hymyssä.

– Kun ajan matkustajajunaa, olen käynyt jututtamassa asiakkaita, antanut karkkia lapsille ja esitellyt ihmisille junan ohjaamoa.

Hän lisää, että toiminta joulupukkina on ollut täysin omaehtoista.

– Ei firma tähän velvoita. Luvan olen toki kysynyt, että tällaista saa harrastaa, eikä kukaan ole pannut pahakseen. Tärkeintä on, että varsinainen työtehtävä tulee suoritettua turvallisesti.

Hyväntuulinen Veturimies palaa töihin tapaninpäivänä.

– Tämän päivän ja huomisen saa huilia. Pitkä viikko takana, niin vähän alkaa ramaista. Nyt lepäilen pari päivää, ja tapaninpäivänä taas jatketaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt