28 000 vähävaraista suomalaisperhettä sai jouluapua – kolmen lapsen äiti purskahti helpotuksesta itkuun: ”Saan lapsille ruokaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

28 000 vähävaraista suomalaisperhettä sai jouluapua – kolmen lapsen äiti purskahti helpotuksesta itkuun: ”Saan lapsille ruokaa”

SPR:n ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton keräyksen tuotolla on jaettu ruokalahjakortit 28 000 perheelle.

Kuvituskuva SPR:n jakamasta lahjakortista lapsen kädessä.­

24.12.2018 7:45

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) ja Suomen Punaisen Ristin yhteiseen keräykseen saaduilla lahjoituksilla hankittiin ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille.

Lahjakortit jaettiin yhteensä 28 000 lapsiperheelle eri puolille Suomea yhteistyössä neuvoloiden, sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön kanssa.

Punaisen Ristin varainhankinnan päällikkö Anna Laurinsilta sanoi tiedotteessa, että moni perheenäiti ja -isä on etukäteen pelännyt juhlapyhiä niiden tuoman rahanmenon vuoksi.

– En usko, että ymmärrätte sitä tunnetta, kun avasin kirjeen ja siellä olikin 70 euron lahjakortti ruokakauppaan, kertoi opiskeleva kolmen lapsen äiti kampanjatiedotteessa.

– Kyyneleethän siinä nousi silmiin. Ja se helpotus, kun tiesin, että saan lapsille ruokaa, äiti jatkoi.

Keräyksen tavoitteena oli auttaa perheitä konkreettisesti sekä herättää keskustelua lapsiperheköyhyydestä. Köyhyys koskettaa jatkuvasti noin 110 000 suomalaislasta.

Hyvä Joulumieli -keräykseen osallistui myös tänä vuonna tuhansia yrityksiä ja kymmeniä tuhansia yksityislahjoittajia. Varsinainen keräystulos selviää alkuvuodesta, kun kaikki tilitykset ovat saapuneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?