15-vuotias poika pyöritti huumebisnestä Espoossa – myi ekstaasia ja marihuanaa koululaisille

Vuonna 2002 syntynyt poika kertoi myyneensä ekstaasitabletteja ja marihuanaa, mutta perui tunnustuksen oikeudessa.

Huumejuttua käsiteltiin Espoon käräjäoikeudessa.

15-vuotias poika pyöritti pienimuotoista huumebisnestä Espoossa alkuvuodesta 2018. Hänen epäiltiin myyneen muun muassa ekstaasia ja marihuanaa muille koululaisille.

Huumejuttua käsiteltiin vastikään Espoon käräjäoikeudessa.

Alkujaan poikaa syytettiin 70 ekstaasitabletin ja 55 marihuanagramman myymisestä. Poika oli poliisikuulustelussa kertonutkin myyneensä ekstaasitabletteja 15 eurolla kappale ja marihuanaa 20 eurolla per gramma.

Näiden määrien perusteella laskettuna poika olisi saanut huumekaupasta runsaan 2 000 euron tienestit.

Kun käräjien aika koitti, poika perui yllättäen tunnustuksensa ja kiisti kaiken.

Ilman tunnustusta näyttö riitti lopulta siihen, että pojan todettiin pitäneen hallussaan myynti- ja levittämistarkoituksessa 24,5 ekstaasitablettia ja 55 grammaa marihuanaa.

Epäiltiin myös nuuskan myynnistä

Poikaa syytettiin myös siitä, että hän olisi hankkinut tuntemattomalta henkilöltä nuuskaa ja myynyt sitä voitolla eteenpäin. Rikosnimikkeenä oli laiton tuontitavaraan ryhtyminen nuorena henkilönä, josta tuomitaan tavallisimmin sakkoja.

Nuuskaepäilyjen taustalla oli poliisin tekemä laite-etsintä. Poliisi oli löytänyt pojan puhelimesta muistiinpanoja, joissa oli listattu henkilöiden nimiä, nuuskan kauppanimiä (”Odens”) ja euro- ja kappalemääriä kuin tilikirjanpidossa ikään.

Koska pojan hallusta ei kuitenkaan saatu takavarikoitua nuuskaa, oikeus katsoi, että vaikka viestit viittasivat vahvasti nuuskabisnekseen, ne eivät yksinään olleet riittävä todiste rikoksesta.

Näin ollen vuonna 2002 syntyneen pojan syyksi luettiin lopulta vain huumausainerikos nuorena henkilönä, ja hänet tuomittiin 70 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?