Iivo Niskasen kultahiihto, Tiktakin paluu ja Sauli Niinistön voitto – IS:n kuvaajat valitsivat vuoden parhaat otokset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Iivo Niskasen kultahiihto, Tiktakin paluu ja Sauli Niinistön voitto – IS:n kuvaajat valitsivat vuoden parhaat otokset

Ilta-Sanomien valokuvaaja Pete Aarre-Ahtio valitsi kymmenen kuvaa vuodelta 2018. Juttusarjassa IS:n kuvaajat kertovat vuorollaan valitsemistaan kuvista ja videoista vuoden varrelta.


30.12.2018 9:00

16.1. Helsinki. Suomalaisen politiikan evergreen Paavo Väyrynen osallistui presidentinvaaleihin. Taas. Eikä varmasti viimeistä kertaa.

29.1. Helsinki. Se oli siinä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö voitti presidentinvaalit ylivoimaiseen näytöstyyliin. Voittaja poistui Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyistä vaalivalvojaisista vauhdikkaasti ja suuntasi kohti Mäntyniemen virka-asuntoaan.

9.2. Pyeongchang, Etelä-Korea. Talviolympialaisten avajaisissa esiintyivät urheilijoiden lisäksi myös Pohjois-Korean ”chearleaderit”.

24.2. Pyeongchang, Etelä-Korea. Etelä-Korean talviolympialaisissa Suomen Iivo Niskanen voitti perinteisen hiihdon 50 km kilpailun. Yksi kisan ennakkosuosikeista Alexei Poltoranin (5), ei jaksanut Niskasen vauhdissa. Niskanen kävi myöhemmin hiihtoa läpi ja totesi: ” jo puolimatkassa näin hänen hiihdostaan, että loppu lähestyy. Asento meni kumaraksi ja lantio alas.”

10.6. Helsinki. Hollywood-legenda Johnny Depp esiintyi Hollywood Vampires -yhtyeensä kanssa Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Keikan lopulla Depp ja Alice Cooper hakivat lämmittelijänä esiintyneen Michael Monroen lavalle. Näytti kuitenkin siltä, että innokas Monroe oli se joka vei maailmantähtiä lavalle.

3.7. Helsinki. Vaikka viihdetähdet ovat tässä työssä tulleet tutuiksi, oli Reino Nordinin kuvaus omalla kohdallani ensimmäinen. Kuvaukset hoidettiin Ilta-Sanomien studiolla vauhdilla ja tehokkaasti. Kuvausten jälkeen oli pieni yllätys kuinka moneen ja minkälaiseen poseeraukseen Nordin oli ehtinyt.

20.7. Tampere. Kun vuoden 2017 lopulla 90-luvun suosikkibändi Tiktak ilmoitti tekevänsä paluukiertueen, tajusin, etten ollut koskaan nähnyt yhtyettä livenä. Tilanne olisi saattanut jäädä samaksi, ellen olisi luvannut bändin kitaristille Emppu Suhoselle tulevani yhtyeen paluukiertueen viimeiselle keikalle Tammerfestiin. Lupaus kannatti pitää.

10.10. Vaasa. Kun Klamydia-yhtyeen laulaja Vesku Jokinen oli kuvattavanani kaksi vuotta sitten, ehdotin vitsinä, että kun yhtye täyttää 30 vuotta, Jokinen poseeraisi frakissa. Kun tänä vuonna tuo kunnioitettava ikä tuli täyteen, muistutimme laulajaa lupauksestaan. Jokinen oli täysin unohtanut asian, mutta pelimiehenä suostui frakkikuvaukseen. Omalla tyylillään.

8.10. Helsinki. MM-kisoihin valmistautuva painonnostaja Anni Vuohijoki on onnistunut yhdistämään urheilun ja lääkärin opinnot. Harvinainen kuvauspaikka oli leikkaussali Ortonin sairaalassa, jossa Vuohijoki suorittaa opintojaan.

19.11. Helsinki. Amerikkalainen laulaja ja lauluntekijä Bebe Rexha esiintyi Ylen uudessa Fomo-ohjelmassa. Toimituksessa monelle tuntematon Rexha osoittautui maailmalla tunnetuksi ja menestyneeksi lauluntekijäksi. Pahasta jet lagista kärsinyt artisti poseerasi viisitoista minuuttia ennen keikkansa alkua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?