Tyly tekstiviesti tuhosta katkaisi 23 vuotta hotellia Iso-Syötteellä pyörittäneen Juhan yön – kiiruhti palopaikalle ja auttoi evakuoinnissa

rac

Julkaistu:

Hotellin johtaja ja omistaja Juha Kuukasjärven mukaan huomenna alunperin tulossa olleet turistiryhmät jäävät tulipalon takia kotimaahansa.
Viime yönä pahoin palaneen hotelli Iso-Syötteen johtaja ja omistaja Juha Kuukasjärvi kertoi perjantaina alkuiltapäivästä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että kaikki kaikki hotellin asukkaat on siirretty Pikku-Syötteelle.

– Osa lähtenyt jo kotiin. Mökkikylässä asuvat kuljetetaan bussilla tänne syömään.
Kuukasjärvi kertoi, että kaikki Englannista eilen tulleet turistit halusivat jatkaa lomaansa suunnitellusti. Tästä ryhmästä viimeiset lähtevät sunnuntaina pois.

Kuukasjärvi kertoi yöllä STT:lle, että hotellin oli määrä olla täynnä perjantaista lähtien. Uusia jouluturisteja ei kuitenkaan voida ottaa vastaan.

– Tämän hetken tiedon mukaan emme voi ottaa tänne jouluksi tulossa olleita vastaan. Sama tilanne on varmaan uuden vuoden suhteenkin. Katsotaan asiaa sitten tammikuun puolella. Mutta tätä asiaa selvitellään, hotellinjohtaja kertoi.
– Huomenna tulossa olevat ryhmät jäävät kotimaahansa. Tänä päivänä tuli vielä yksi 24 henkilön ryhmä, hän jatkoi ja lisäsi vielä, että osa henkilökunnasta on jo lähdössä muihin hiihtokeskuksiin töihin.

– Tämä on iso vahinko meidän yhteistyökumppaneille myös. Husky-yrittäjille, porotiloille, kelkkasafareille, siivoojille, huoltofirmoille.

Myös Kuukasjärvi kiitti hotellin henkilökuntaa ansiokkaasta toiminnasta ihmisten evakuoinnin yhteydessä.

– Iso kiitos meidän henkilökunnalle, joka toimi niin kuin on opeteltu. Tärkeintä oli saada kaikki henkilöt suojaan.


Hän kertoo olleensa kotona nukkumassa, kun hän sai automaattisen hälytyksen kännykkäänsä.

– Matkalta soitin jo yhdelle työntekijälle, että menee katsomaan tilanteen. Ensimmäiseksi kun pääsin paikan päälle, niin varmistin, että kaikki asiakkaat ovat kunnossa. Sitten menin sulkemaan keittiön kaasuhanat, etteivät ne räjähdä, Kuukasjärvi kertasi.
Hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff kertoi jo aamulla, että apuna oli myös lumettajia jotka olivat nähneet palon. Kuukasjärvi vahvisti asian tiedotustilaisuudessa.

– Rinnetyöntekijöitä kaksi tuli kaveriksi, kun näkivät palon. Meidän toinen työntekijä tuli myös samoihin aikoihin. Neljä työntekijää oli kaikkiaan.

Hän on työskennellyt samassa paikassa 23 vuotta. Majoitusta oli hotellinjohtajan mukaan myyty tosi hyvin helmikuun loppuun asti.

Murheellisesta tapauksesta huolimatta Kuukasjärvi sanoi elämän jatkuvan.

– Olen ollut pahemmassakin paikassa nuorena miehenä, kun vanhemmat kuolivat autokolarissa. Tässä ei kukaan kuollut.