Sophia-robotin hämmentävä katse ja hautajaisiin ilmestyvä veljeskunta – IS:n kuvaajat valitsivat vuoden parhaat otokset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sophia-robotin hämmentävä katse ja hautajaisiin ilmestyvä veljeskunta – IS:n kuvaajat valitsivat vuoden parhaat otokset

Ilta-Sanomien kuvaaja Aleksi Jalava valitsi vuoden kiinnostavimmat kuvat ja videot. Juttusarjassa IS:n kuvaajat kertovat vuorollaan vuoden 2018 töistään.


29.12.2018 15:00

Finavian pelastuspalvelun lentokoneen sammutusharjoitus Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Palomiehet kantavat harjoituksen loppusuoralla ”lentokoneen” sisältä painavaa nukkea. Koneen kapteenille ja perämiehelle on käynyt harjoituksessa huonosti.

Tätä kuvatessa oli armoton talvimyrsky. Pakkasta, lumisadetta ja tuuli oli jäätävä. Palo ja pelastushenkilöstön työskentely oli vakuuttavaa. Kylmän keikan muisteleminen lämmittää jälkikäteen.

Odd Fellows -veljeskunnan juuret ulottuvat 1700-luvun Englantiin. Toiminta pohjaa neljään käskyyn: käydä tervehtimässä sairaita, auttaa hädänalaisia, haudata kuolleet ja kasvattaa orvot. Jäsenet muun muassa käyvät vieraina hautajaisissa, joihin ei muuten tulisi ketään.

Hongkongilaisen Hanson Roboticsin kehittämä Sophia-robotti vieraili Suomessa huhtikuussa. Ihmismäisen robotin kohtaaminen on hämmentävä kokemus. Mielikuvitus maalaa väkisinkin kuvan tulevaisuuden maailmasta ihmiskyborgeineen, humanoidirobotteineen, koneineen. Kehitykseltään ihmismäiset robotit eivät ehkä ole vielä sci-fi-elokuvista tutulla tasolla, mutta mielikuvituksen nämä saavat silti jo kovasti laukkaamaan.

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen kuninkaalliset häät Windsorissa. Häähumu alkoi jo päiviä ennen varsinaista hääpäivää. Kuninkaallisten faneja oli tullut Windsoriin ympäri maailmaa ja osa ihmisistä vietti öitä Windsorin kaduilla. Lontoolainen Joseph oli yksi tuhansista paikalle saapuneista faneista. Massatapahtumana kuninkaalliset häät jäivät mieleen hyvien järjestelyiden ja mielenkiintoisten fanien vuoksi.

Nuorsuomalaisen puolueen kansanedustajan Antti Mikkolan murhasta kertova video ja artikkeli ovat osa Ilta-Sanomien vuoden 1918 tapahtumista kertovaa sarjaa.

Popedan 40. juhlavuosi huipentui stadionkeikkaan Tampereella. Popeda on tehnyt jo niin pitkän uran, että sen musiikki on ollut väkisinkin mukana elämän eri vaiheissa, lapsesta saakka, se on jo merkittävää. Kaiken lisäksi miehet osoittautuivat ensitapaamisella vielä erittäin leppoisiksi hepuiksi.

Ihmiset osoittivat mieltään Helsingin Senaatintorilla, kun presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin saapuivat Suomeen huipputapaamiseen. Kyseessä oli maailmanluokan uutistapahtuma, ja mediat seurasivat presidenttejä jatkuvasti. Helsingissä tapahtui paljon muutakin, ja kuva kertoo päivän tapahtumista hieman eri vinkkelistä. Tanssivat Trumpit olivat osa Trumpin vastaista aborttimielenosoitusta.

Flow-festivaali Helsingin Suvilahdessa, lavalla Charlotte Gainsbourg. Tunnelma oli käsinkosketeltavissa, kun Charlotte kääntyi pianon äärestä nauttiakseen hetken yleisön suosiosta.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron Suomen vierailulla. Tiedotustilaisuus Kesärannassa pääministeri Juha Sipilän kanssa. Tapaaminen sujui leppoisasti ja Macron iski silmää Sipilälle. Macron jäi mieleen rentona ja välittömänä esiintyjänä.

Repoveden kansallispuisto, Olhava, kiipeilykallio. Juho Knuuttila kiipesi ruotsalaisten reitin pitkin Olhavan kallioseinämää. Uskomattoman hieno paikka ja henkeäsalpaava suoritus sivusta seurattuna.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?