Merenmies Markku, Jelena Välben täytetty karhu ja Brigitte Macronin tennarit – IS:n kuvaajat valitsivat vuoden parhaat otokset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Merenmies Markku, Jelena Välben täytetty karhu ja Brigitte Macronin tennarit – IS:n kuvaajat valitsivat vuoden parhaat otokset

Valokuvaaja Antti Hämäläinen keräsi vuoden kiinnostavimmat otoksensa. Juttusarjassa IS:n kuvaajat kertovat valitsemistaan kuvista ja videoista vuoden varrelta.


29.12.2018 9:00

Heinä- ja elokuussa hikoiltiin kautta maan ennätyshelteissä. Helsinkiläinen Vesa Rantala viilensi Töölössä itseään kiinnittämällä kylmäkalleja tuulettimeen ja hakemalla helpotusta märistä pyyhkeistä.

Kimi Räikkönen villitsi elokuussa formulakansaa Kari Hotakaisen kirjoittaman Kimi-kirjan markkinointitilaisuudessa Kampin Kauppakeskuksessa. Lilli Hunnakko oli yksi onnellisista, joka sai Räikkösen nimikirjoituksen muistoksi julisteeseen.

Maailman tämänhetkisen tunnetuimman poliittisen vangin Oleg Sentsovin äiti Ljudmila Sentsova oli huolesta murtuneena kotonaan Simferopolissa elokuun puolivälissä. Ukrainalainen elokuvaohjaaja Oleg Sentsov pidätettiin 11. toukokuuta 2014 ja tuomittiin Venäjällä 20 vuodeksi vankeuteen. Sentsovin syömälakko siperialaisessa vankilassa oli kestänyt kuvanottohetkellä jo 105 päivää. Sentsov päätti syömälakon lopulta 6. lokakuuta.

Ruotsidemokraattien vastustajat ja kannattajat ottivat elokuun lopussa yhteen Jimmie Åkessonin puhetilaisuudessa Göteborgissa.

Brigitte Macron ja Jenni Haukio vierailivat Suomenlinnassa Ranskan presidenttiparin virallisella vierailulla. Rouva Macron vitsaili visiittiä seuranneille kuvaajille 580 euron tennareistaan. Hän sanoi, että ne voisi rajata kuvista pois.

Nuori tataaripoika katsoo kameraan Simferopolin lähiössä Krimillä. Taustalla oleva kivikasa oli ollut vielä hetki sitten jonkun koti. Suuri rakennusyhtiö oli pakkolunastanut sen tulevien rakennushankkeiden tieltä.

Paavi Franciscus teki syyskuussa historiallisen vierailun Baltian maihin ja piti pyhän messun Tallinnassa. Neljän päivän ikäinen Teele Emilia Hoffman sai suudelman otsalleen, kun paavi saapui Vapaudenaukiolle.

Winnipeg Jets ja Florida Panthers pelasivat kaksi ottelua Helsingissä osana NHL Global Series -kiertuetta. Patrik Laine teki näyttävän hattutempun loppuunmyydyllä areenalla.

Rakennusmaalari Markus laittaa iltaisin pensselit naulaan, vetää ylleen pyrstön ja pulahtaa altaaseen.

– Minulle ei ole vielä keksitty merenneitonimeä. Joillakin on sellaisia. Olen merenmies tai Ahti.

Vierailimme toimittaja Jelena Leppäsen kanssa huhtikuussa Moskovassa. Vierailu liittyi tuleviin jalkapallon MM-kisoihin. Tapasimme myös hiihtolegenda Jelena Välben. Kävimme hänen kotonaan, jossa oli edellisenä iltana vietetty hänen virallisia 50-vuotisjuhliaan. Lahjakasa oli vähintään yhtä suuri kuin legendan palkintokaappi. Osa lahjoista oli sijoitettu grillikatokseen, jossa oli mm. täytetty Siperian karhu. Välbe oli saanut sen lahjaksi Habarovskin aluehallinnolta Venäjän kaukoidästä, mistä on kotoisin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?