Kotimaa

Pirkko Arstila kaivoi kuvan 21 vuoden takaa – jouluun kuuluivat myös ex-miehet ja teleskooppihaarukka

Julkaistu:

Ilta-Sanomat pyysi eri alojen tunnettuja suomalaisia paljastamaan ikimuistoisimman joulukuvansa sekä tarinan, joka siihen liittyy.
Voit katsoa kyläkauppias Vesa Keskisen, Miss Suomi Alina Voronkovan, meteorologi Juha Föhrin ja juontaja Lauri Karhuvaaran joulukuvat tästä eilen julkaistusta artikkelista.

Lisää joulukuvia seuraa tässä:

Ex-uutisankkuri Pirkko Arstila:


Joulu 1997 Tampereella tyttäreni Annen luona oli hauska. Pöydässä oli upea kattaus ja herkullisia ruokia. Olimme molemmat juuri eronneita, mutta sinä jouluna mukana olivat ex-miehetkin sekä yksi uusi kumppani. Tunnelma oli hauska. Tyttärentytär Ninalla oli pitkä teleskooppihaarukka, jolla hän varasteli suupaloja muiden lautasilta. Ja mumma oli tietenkin hämmästynyt. Myöhemmin oli joulutanssit.

Puolustusvoimain entinen komentaja, kenraali Gustav Hägglund:


Vuonna 1979 johdin Suomen pataljoonaa YK:n rauhanturvaoperaatiossa Siinain erämaassa. Kuten ilmeistä näkee, jouluaatto miesten kanssa oli ilontäyteinen breikki työssä aavikon pölyssä.

Tanssinopettaja Aira Samulin:


Ikirytmikkäät porot ja tontut avustivat joulupukkia myös tänä vuonna perinteisessä Hyrsylän mutkan ystävien joulukohtaamisessa, jota vietetään aina viikko ennen joulua. Jorma Uotinen on maailman paras joulupukki – eläväinen, verbaalinen ja yllättävä. Tempaisi minutkin, Aira-muorin, tanssiin ja syliin!

Helsingin apulaispormestari, ex-kansanedustaja Nasima Razmyar:


Kuva on otettu Rovaniemen vastaanottokeskuksessa vuonna 1992. Se oli ensimmäinen jouluni Suomessa. Kuva on minulle tärkeä juuri siitä syystä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Olimme päässeet turvaan Suomeen, jossa kaikki oli vielä vierasta. Elämämme oli mullistunut totaalisesti, ja kaikki tuntui hämmentävältä ja jopa pelottavalta. Tästä eteenpäin elämä alkoi kuitenkin pikkuhiljaa asettua uomiinsa. Joulusta tuli minulle myöhemmin tärkeä juhla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt