Aseistettu oululainen salaatinmutustelija iski Vantaalla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aseistettu oululainen salaatinmutustelija iski Vantaalla

Julkaistu: 18.12.2018 14:42

Söi omin sormin.

Vain vuorokausi ehti kulua Vantaan Jumbon suurta huomiota herättäneen keski-ikäisen vantaalaisen tillinhaistelijamiehen tapauksesta, kun Itä-Uudenmaan poliisilla oli jälleen ikäviä asioita kerrottavana kasvisrikollisuuden rintamalta.

Maanantai-iltana Vantaan Tikkurilassa ilmestyi paikalliseen elintarvikeliikkeeseen 30-vuotias myöhemmin oululaiseksi paljastunut mies, joka hakeutui aluksi salaattibaarin luo, alkoi kauhoa sieltä kauhalla salaattitarpeita ja syödä mutusteli ne saman tien, verekseltään.

Salaatin aiheuttaman janon tai muun syyn vuoksi mies siirtyi mehuhyllylle, otti sieltä juoman, avasi pakkauksen ja joi siitä, suoraan pakkauksesta suoraan omaan suuhun, minkä jälkeen hän laittoi jäljelle jääneen juoman takaisin hyllyyn.

Eikä siinä suinkaan vielä läheskään kaikki. Mies täydensi röyhkeydessään häikäilemättömän iskunsa suunnistamalla irtokarkkihyllyn luo ja syömällä siellä irtokarkkeja omin sormin ja suoraan laareista.

Kaikki sen hetkiset tarpeensa tyydytettyään mies ohitti vielä kassat maksamatta mitään syömistään tai juomistaan tuotteista: salaatista, mehusta tai irtokarkeista, joiden arvoksi laskettiin tai osin arvioitiin 4,55 euroa.

Poliisin tiedotteesta ei käy ilmi, kuinka monta irtokarkkia hän nautti.

Järjestyksenvalvojat nappasivat miehen kiinni. Turvallisuustarkastuksessa kävi ilmi, että kyse ei ollutkaan suhteellisen harmittomasta oululaisesta salaatinmutustelijasta, vaan häneltä löytyi luvaton kaasusumutin sekä iso keittiöveitsi.

Mies oli poliisin vanha tuttu. Menneisyyttä hänellä oli kymmenen aikaisempaa näpistystä vuoden sisällä.

Poliisin partio siirsi miehen elintarvikeliikkeestä Vantaan poliisivankilaan suojellakseen yhteiskuntaa uusilta rikoksilta tai häiriöiltä. Miestä epäillään näpistyksestä, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Tuoreimmat osastosta