Kotimaa

Etelärannikolla täysi pääkallo­keli: Satu oli ajanut vain hetken, kun alijäähtynyt vesi pakotti tien sivuun

Julkaistu:

Tiet ovat liukkaita ainakin aamupäivän ajan, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.
Autoilijoita ja jalankulkijoita varoitetaan liukkaista keleistä maan etelärannikolla Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Liikennesään sekä jalankulkusään varoitukset ovat voimassa molemmissa maakunnissa, kertoo Ilmatieteen laitos.

– Siellä on tuollaista jäätävää tihkusadetta tullut mereltä, rannikolla on liukasta sen takia aamupäivän ajan. Kun heikkoa tihkusadetta tulee kylmälle pinnalle, siihen tulee sellainen hyvin liukas, ohut kerros, kertoo päivystävä meteorologi Elina Laakso.

Ilta-Sanomien toimitussihteeri Satu joutui sunnuntaina skrapaamaan auton ikkunat kolmasti työmatkallaan Helsingissä. Ensimmäisen kerran lasi piti puhdistaa autolle tultaessa, jonka jälkeen hän vei roskat. Satun yllätykseksi skrapalle oli tarvetta heti roskien viennin jälkeen – satanut vesi oli jäätynyt auton ikkunaan välittömästi.

Satu oli ajanut noin kilometrin, kun alijäähtynyt vesi pakotti pysähtymään ja skrapaamaan auton ikkunat kolmannen kerran. Siinä vaiheessa tuulilasin lämmitys ei ollut ehtinyt vielä lämmetä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös Liikennevirasto varoittaa, että jäätävä sumu ja sade haittaavat liikennettä Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa ja tekevät teistä liukkaita.

Lämpötila pysyy pääkaupunkiseudulla miinuksen puolella nollan tuntumassa koko päivän. Kymenlaaksossa lämpötilat ovat hieman matalampia. Kotkassa ja Kouvolassa pakkasasteita koetaan päivän mittaan 3–7.

Sää on viime päivien tapaan tänään suurimmassa osassa maata pilvinen ja poutainen. Illalla ja yötä kohden maan länsiosiin saapuu lumisateita.