Kotimaa

Ruotsalaiset hehkuttavat Jani Kellokummun kiinniottoa kuin agenttitarinaa – poliisi-Janhunen kertoo hämäläisen totuuden tapahtumista: ”Niin sanottu takaa-ajo”

Julkaistu:

Jos Jani Kellokumpu olisi malttanut pysähtyä poliisin puhallusratsiaan, hän olisi voinut päästä ”kuin koira veräjästä”.
Ruotsin etsityimmän rikollisen Jani Kellokummun pidätys Hämeen Orimattilassa on innostanut ruotsalaista mediaa ylistämään suomalaisen poliisin sankarillista toimintaa.

Ruotsalaiset lehdet kuvaavat Kellokummun pakoa kuin värikästä agenttitarinaa. Tarinan sankareita ovat Hämeen poliisit.

Ruotsalainen Expressen -lehti kertoo, miten poliisi sai vihjeen Kellokummun oleskelusta Orimattilassa. Poliisi lähti vihjeen perään. Poliisi näki Kellokummun ja päätti ottaa hänet kiinni.
37-vuotias Kellokumpu on ollut etsintäkuulutettu vuodesta 2016 lähtien. Hänen liikkeistään on saatu vinkkejä Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Suomessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruotsalaismedian mukaan Kellokummun pidätyksestä tuli dramaattinen tapahtuma. Kellokumpu hyppäsi autoon ja yritti paeta paikalta.

Alkoi ”en vild biljakt med polis” eli ”kiihkeä takaa-ajo”. Lopulta Kellokumpu ajoi autollaan umpikujaan. Hän jätti autonsa ja juoksi metsään pakoon. Poliisi juoksi hänen peräänsä ja sai kiinni.

Kellokummun pako päättyi todellisuudessa hyvin epädramaattisella tavalla.

Hän jäi kiinni Hämeen poliisin pystyttämän rattijuopporatsian ansiosta.
Hämeen poliisilla oli Orimattilassa perjantai-iltana ratsia. Kun Kellokumpu huomasi autoja pysäyttävät poliisit, hän lähti pakomatkalle.

Hän pääsi autolla pakenemaan kolme kilometriä. Sitten hän epäonnekseen joutui autollaan umpikujaan. Hän jätti auton ja pakeni metsään.

Vanhempi konstaapeli Toni Janhunen Hämeen poliisin tilannekeskuksesta ei halua kommentoida ruotsalaislehtien hehkutusta.

– En osaa enkä halua ottaa kantaa lehtien otsikoihin enkä muihinkaan tekemisiin.

– Osaan ottaa kantaa vain siihen, miten meidän partiomme on tehnyt rattijuopumusvalvontaa. Sitten on ollut kolmen kilometrin niin sanottu takaa-ajo, jossa kuljettaja ei ole noudattanut poliisin antamaan pysähtymismerkkiä.

Janhunen ei lähde arvailemaan, mistä ruotsalaiset lehdet ovat kehittäneet tarinansa.

– Meidän päässämme on faktaa vain se, että Kellokumpu on jäänyt poliisin haaviin.
Janhunen kertaa rauhallisella tyylillä kiinnijäämisestä.

Kellokumpu ajoi autolla umpikujaan. Hän lähti pakoon metsään. Poliisipartio sai miehen kiinni. Pidätys sujui Janhusen mukaan rauhallisesti.

Vasta kiinniottotilanteessa ja kaaharin papereita kysyttäessä Hämeen poliisille selvisi, että kiinni jäi kuuluisa rikollinen Kellokumpu.

– Näin jäi tällä kertaa tämä herra kiinni, Janhunen kuittaa.

Olisiko Jani Kellokumpu selvinnyt, jos hän olisi pysähtynyt puhaltamaan poliisin ratsiaan?

– Monta kertaa puhallusratsiassa pelkästään puhalletaan alkometriin. Olisi voinut käydä niinkin, ettei poliisi olisi kysynyt henkilöpapereita. Hän olisi voinut päästä kuin koira veräjästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt