Kauppias-Tomi näki, että etsintäkuulutetun miehen housuihin sujahti jotain – tilanne eteni nopeasti pystypainiksi: ”Ehdin jo huolestua” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kauppias-Tomi näki, että etsintäkuulutetun miehen housuihin sujahti jotain – tilanne eteni nopeasti pystypainiksi: ”Ehdin jo huolestua”

Etsintäkuulutettu mies pisti painiksi kauppiaan kanssa Riihimäen Keskuskadulla.

Julkaistu: 14.12.2018 10:06

Kauppias käytti yleistä kiinniotto-oikeutta.

Etsintäkuulutettu 22-vuotias mies pisti painiksi kauppiaan kanssa Riihimäen Keskuskadulla, kun kauppias oli ottanut miehen kiinni tämän näpistettyä jotain kaupasta. Tapahtumat saivat pian erikoisen käänteen.

K-Supermarket Riihimäen 43-vuotias kauppias Tomi Salonen kertoo, miten kaikki oikein kävi.

– Näin valvontakamerasta, että miehen housuihin sujahti jotain. Menin miehen luon ja pyysin hänet takatiloihin ja kysyin häneltä, mitä housuihisi sujahti, hän kertoo.

Mies ei suostunut kertomaan Saloselle, mitä oli vienyt.

– Pidin samaan aikaan puhelua hätäkeskukseen auki ja sanoin miehelle, että pian tulevat minua väkevämmät miehet paikalle ja vaativat näpistettyjä tavaroita sinulta. Mies sanoi ettei jää odottamaan, vaan yritti tehdä lähtöä, Salonen sanoo.

Sitten tilanne muuttui vaikeaksi.

– Mies yritti lähteä pois ja jäin oven eteen ja päädyimme pystypainiin. Pidin miestä paikoillaan vaatteista ja repusta. Ehdin jo huolestua, mutta mies alkoi luovuttaa, kun sain yhden kaverin apuun ja pian poliisi olikin jo paikalla. Poliisi löysi miehen housuista energiajuomaa ja miesten alushousut, Salonen kertoo.

Poliisi vahvistaa asian

Poliisi vahvistaa Ilta-Sanomille kertomuksen siitä, että kauppias otti miehen kiinni kassalinjojen jälkeen ja oli vienyt hänet kaupan takatiloihin odottamaan poliisipartiota.

Miten painiin päädyttiin?

– Kauppias sai näpistelystä epäillyn kiinni. Mies oli kuitenkin yrittänyt poistua takatiloista ja kauppias esti miehen poistumisen tarttumalla häntä kädestä kiinni, minkä jälkeen tilanne meni painiksi, ylikonstaapeli Petri Helenius Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kertoo Ilta-Sanomille.

Millaista painiotetta tai voimaa kauppias käytti?

– En tiedä painiotteista, mutta kauppias käytti yleistä kiinniotto-oikeutta, Helenius sanoo.

Juttua tutkitaan rikosnimikkeillä näpistys ja lievä pahoinpitely.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?