Kotimaa

Trafin pääjohtaja on irtisanoutunut

Julkaistu: , Päivitetty:

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtaja Mia Nykopp on irtisanoutunut.
Liikenne ja viestintäministeriö kertoi irtisanoutumisesta tiedotteessaan.

– Trafin julkiset kuljettajatiedot -palvelun toiminnasta syntyneen tilanteen rauhoittamiseksi ja luottamuksen palauttamiseksi olen päättänyt siirtyä sivuun Trafin pääjohtajan tehtävästä, Mia Nykopp kertoo tiedotteessa.

Nykoppin määräaikainen virka olisi muutenkin päättynyt vuodenvaihteessa. Hänen määräaikainen vuoden mittainen toimikautensa alkoi tämän vuoden tammikuun alussa.

Trafin pääjohtajana toimii vuoden loppuun asti Liikennevälineet-toimialan johtaja Olli Lindroos.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sähköisestä kuljettajatiedot-palvelusta on voinut saada helposti ja ilmaiseksi selville ihmisten voimassa olevan ajokortin. Erilaisia hakuja ja tietokantoja yhdistelemällä on ollut mahdollisuus myös väärinkäytöksiin, kuten identiteettivarkauksiin.

Asiasta nousi kohu toissa viikonloppuna, ja Trafi ilmoitti 9. joulukuuta sulkeneensa palvelun. Myöhemmin ilmeni, että muihin kuin suomenkielisiin palveluihin kuitenkin pääsi vielä sisälle.

”Riskejä on edelleen”

Liikenne- ja viestintäministeriö sai eilen keskiviikkona Viestintävirastolta pyytämänsä ensimmäisen arvion siitä, voidaanko palveluja avata turvallisesti. Ministeriö sai myös Nykoppin arvion muiden Trafin sähköisten asiointipalvelujen turvallisuudesta ja laillisuudesta.

– Riskejä Trafin sähköisten palveluiden avaamiseen on edelleen ja siksi palveluita avataan yksi kerrallaan, todetaan ministeriön tiedotteessa.

Palveluita aiotaan avata sitä mukaa kuin ne ovat Viestintäviraston mukaan turvallisia. Tarkemmista aikatauluista aiotaan ilmoittaa myöhemmin, mutta ensimmäiset palvelut pyritään saamaan käyttöön mahdollisimman pian.

Viestintäviraston selvityksen mukaan Trafin palvelukokonaisuuden tietoturvallisuuden taso on keskimääräistä paremmalla tasolla verrattuna valtiohallinnon muihin tarkastuskohteisiin, joihin sovelletaan vastaavia tietoturvavaatimuksia.