Kajaanilaisyrittäjä kuoli nyrkiniskun seurauksena

Julkaistu:

Yksi nyrkinisku koitui kajaanilaisen yrittäjän kohtaloksi.
Joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna pahoinpidellyksi joutunut yrittäjä kuoli tajuihinsa tulematta tiistaina Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Yrittäjän kuolemasta kerrottiin yrityksen Facebook-sivuilla.

Keski-ikäinen yrittäjä sai nyrkistä paikallisessa ruokaravintolassa joulukuun alussa. Ravintolassa oli ollut kärhämää asiakkaiden kesken, jota leppoisana ja sovinnollisena miehenä tunnettu yrittäjä oli ollut rauhoittelemassa.

Tilanne oli jo ollut ohi, kun yllättäen yksi tilanteessa mukana olleista miehistä oli kääntynyt takaisin ja iskenyt yrittäjää rajusti päähän takaapäin. Iskun seurauksena mies oli kaatunut ja ilmeisesti lyönyt päänsä lattiaan kohtalokkain seurauksin.

Uhria elvytettiin paikalla ja hänet kuljetettiin edelleen hoitoon OYS:iin. Iskun seurauksena tulleet vammat olivat kuitenkin liian rajut ja yrittäjä menehtyi tajuihinsa tulematta 1,5 viikkoa kohtalokkaan iskun jälkeen.

Kohtalokkaan iskun antanut kajaanilaismies on poliisin tiedossa ja hän on ollut tutkinnan yhteydessä kiinniotettuna. Lyöjä on ns. kunnon kansalainen, joka on työskennellyt esimiesasemassa paikallisessa yrityksessä.

Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena.

– Meillä on selkeä kuva siitä, mitä ravintolassa on tapahtunut ja kuka on mitäkin tehnyt. Vangittuna ei ole ketään jutun tutkinnan tiimoilta ollut, mutta kiinniotettuna kyllä, kertoi maanantaina rikoskomisario Hannu Rönkkö IS:lle.