Häädetyn Liisa Tiukan, 92, rahoista syntyi erikoinen taistelu – jopa Liisa itse väittää testamenttia väärennökseksi: ”Minä päätän, kenelle annan omaisuuteni”

Julkaistu:

Tamperelainen Liisa Tiukka, 92, häädettiin vuosi sitten joulun alla dramaattisesti kodistaan. Sen jälkeen Liisan suurehkosta omaisuudesta syntyi taistelu.
Taloyhtiö otti Liisa Tiukan 51:n neliön kaksion hallintaansa viime joulun alla. Taloyhtiön mielestä asunnossa oli siisteysongelma. Liisa Tiukan mielestä ongelmaa ei ollut.

Häätö oli dramaattinen. Poliisikin oli sitä turvaamassa. Käsirautoja ei sentään tarvittu, vaikka siihenkin oli varauduttu.

– Tää on kauheeta, kun jouluksi joutuu lähtemään pois kotoaan. Minulta on viety joulun rauha, Liisa Tiukka kommentoi tuolloin.
Liisa Tiukka vietiin Koukkuniemen vanhainkotiin. Sieltä hän muutti palvelutaloon Koivistonkylään.

– Koko ajan hän puhuu, että hän pääsee entiseen kotiinsa, mutta ei hän tule koskaan kotiin pääsemään, kertoo Liisan ystävä ja tukihenkilö.

Liisa Tiukka omisti Tampereen Puutarhakadulla sijaitsevassa kerrostalossa 51 neliön ja 100 neliön asunnot. Suurempi asunto on myyty, ja siitä napsahti Liisan tilille 300 000 euroa.
Pienemmän asunnon Liisa on testamentannut vapaakirkolle. Muusta omaisuudesta taistellaan.

– Liisa sai 300 000 euroa isomman asunnon myynnistä, ja muutakin omaisuutta hänellä on. Hänellä ei ole perillisiä. Omaisuuden havittelijoita on kuin mehiläisiä hunajapurkin ympärillä, Liisa Tiukan ystävä kertoo.

Yllättäen löytyi testamentti, jossa Liisa Tiukan omaisuus oli testamentattu tietylle taholle. Liisa Tiukan ystävän mukaan testamentti on väärennös. Hän teki rikosilmoituksen petoksesta.

 

Minä teen testamenttini itse jos haluan. Minä päätän, kenelle annan omaisuuteni.

Testamentin väärentäjäksi väitetty henkilö myöntää, että asiaa tutkitaan, mutta hän kiistää rikoksen.

– Asiaa tutkitaan. Minua on kuultu ja muita henkilöitä on kuultu, kertoo syylliseksi väitetty henkilö.

– Täysin perätöntä hommaa. Ulkopuolinen ihminen on puuttunut asiaan ja käsittänyt kaiken täysin väärin. Jos halutaan ilkeillä, voidaan ilkeillä virallista tietä, vaikka ei olisi aihettakaan.

Rikosilmoituksessa mainittu henkilö kertoo, että testamenttiin on tehty lisäys.

– Se oli asiallinen lisäys Liisan silloisesta omasta tahdosta, petokseen syylliseksi väitetty henkilö kertoo.

Liisa Tiukka kertoo, että hän on testamentannut pienemmän asunnon vapaakirkolle ja muun omaisuuden lähisukulaisten hyväksi.

Liisa Tiukan mukaan epäilyksen alaiseksi saatettu testamentti ei ole pätevä.

– Testamentti oli tehty minun tietämättäni. Minä teen testamenttini itse jos haluan. Minä päätän, kenelle annan omaisuuteni, Liisa Tiukka sanoo.

Liisa Tiukan avustaja, tamperelainen juristi, ei halua kommentoida asiaa vaitiolovelvollisuuteen vedoten.

Liisa Tiukka elää yhä siinä toivossa, että pääsisi vanhaan kotiinsa.

– Monta kertaa olen muistanut, kun sain asua kotona. Vieläkin yritän, että pääsisin täältä (palvelutalosta) pois. Nyt olen niin huonossa kunnossa, että en pariin viikkoon yritäkään.

Ongelmia Liisalle tuottaa muun muassa kipeä jalka. Sen takia hän oli hiljakkoin sairaalassakin.

– Joskus huudan kivusta niin paljon, että herään yöllä huutooni, Liisa Tiukka sanoo.