Räjähdysmäinen palo tuhosi asunnon Helsingissä: Perheenäiti pääsi täpärästi pakenemaan – tutkitaan murhan yrityksenä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Räjähdysmäinen palo tuhosi asunnon Helsingissä: Perheenäiti pääsi täpärästi pakenemaan – tutkitaan murhan yrityksenä

Kerrostaloasunto oli jäänyt äidille ja lapsille eron jälkeen.

Ylimmän kerroksen asunnon ikkunassa näkyvät palon jäljet.­

11.12.2018 23:01

Tuli tuhosi kerrostalon viidennen kerroksen asunnon kokonaan maanantai-iltana Koskelantiellä Helsingin Käpylässä. Poliisi tutkii paloa murhan yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä. Poliisi epäilee, että asunnon sytyttämisessä käytettiin palavaa nestettä.

Asunnossa asui perhe, jonka äiti oli IS:n tietojen mukaan yksin kotona tuhopolton aikana.

– Äiti kuuli ulkopuolisia ääniä asunnosta, hän ehti poistua asunnosta ennen kuin se syttyi palamaan, perheenjäsen kertoo tapahtumista.

Perheellä oli talon ylimmässä kerroksessa neljän huoneen asunto. Perheessä on useita lapsia, joista osa asui vielä asunnossa. Muut perheenjäsenet eivät olleet kotona palon aikana.

Isä ja äiti olivat eronneet tänä vuonna. Äiti oli jäänyt asumaan Käpylään yksin lapsien kanssa.

Perheen asunto sijaitsee ylimmässä kerroksessa.­

Poliisilla on epäily tekijästä. Poliisin mukaan epäilty mies ja asukas tunsivat toisensa. Poliisi julkaisi kuvan etsitystä miehestä tiistai-iltana.

– Rikoksista epäillyn miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Miehellä on poliisin tietojen mukaan tällä hetkellä keltaiset hiukset. Mahdolliset havainnot miehestä tulee soittaa hätänumeroon 112, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

Perheenjäsen kertoo Ilta-Sanomille, että mies on soittanut puhelimella ja uhkaillut heitä. Välillä miestä on näkynyt Koskelantien pihapiirissä.

– Mies voi olla Keniasta, hän puhuu swahilia, perheenjäsen kertoo.

Perheen äidillä on siteitä Keniaan. Hän on perheenjäsenen mukaan puoliksi kenialainen.

Savu haisee yhä talon rappukäytävässä.­

Taloa tuuletettiin tiistai-iltana.­

Perheenjäsen epäilee, että mies tunkeutui heidän asuntoonsa parvekkeiden kautta. Taloyhtiön saunan parvekkeelta voi kiivetä heidän huoneistonsa parvekkeelle.

Tulipalon jäljet ovat edelleen nähtävissä Koskelantien varressa sijaitsevassa kerrostalossa. Ylimmän kerroksen yhden ikkunan ympärillä seinä on mustunut.

– Siinä oli huoneiston asukkaiden makuuhuone, yksi naapuri kertoo.

Tuuletus on käynnissä talon rappukäytävässä. Savun haju tuntuu edelleen sisällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?