Kotimaa

Veljekset löytyivät kuolleena kotoaan Tuusniemellä – taustalta paljastui surullinen tarina

Julkaistu:

Iäkkäiden veljesten traaginen kuolema järkyttää pienen Tuusniemen kunnan asukkaita Pohjois-Savossa.
Lumitöitä tehnyt traktorimies kiinnitti joulukuun alussa huomiota siihen, että aivan kirkonkylän tuntumassa sijaitsevan vanhan maatalon laatikolta ei oltu noudettu postia eikä pihapiirissä näkynyt minkäänlaisia liikkumisen merkkejä.

Mies teki asiasta ilmoituksen. Poliisien mennessä paikalle talosta löytyi iäkkäät veljekset, molemmat kuolleina. Veljekset olivat molemmat yli 70-vuotiaita.

Nuorempi veljeksistä oli toiminut vuosia vuodepotilaana olleen vanhemman veljen omaishoitajana. Ilmeisesti hän oli menehtynyt sairauskohtaukseen ensin. Toinen veljeksistä menehtyi jäätyään vaille hoitoa ja huolenpitoa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan veljekset ovat eläneet viimeiset kymmenkunta vuotta erakkoina ja kieltäytyneet ulkopuolisesta avusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuusniemen kunnan sosiaalijohtaja Eeva Seppänen ei voi salassapitovelvollisuuden vuoksi kertoa yksittäisten ihmisten asioista.

Yleisesti hän toteaa, että mikäli sosiaaliviranomaisten tekemän palvelutarvearvioinnin perusteella joku henkilö katsotaan avun tarvitsijaksi, mutta ehdottomasti kieltäytyy siitä, sosiaaliviranomaiset voivat pyytää poliisilta virka-apua.

Poliisillakaan ei ole tarkkaa tietoa veljesten kuolinajasta. Tapahtuma-ajaksi on poliisi merkinnyt 24.11.–3.12. eli sen ajan, minkä postit olivat laatikossa noutamatta ja milloin ilmoitus poliisille tehtiin.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Kyseessä on kuolemansyyn tutkinta, josta poliisi ei kerro enempää.

Juttua korjattu kello 12.26 ja kello 12.45: Tuusniemi on Pohjois-Savossa, ei Pohjois-Karjalassa. Lisäksi korjattu Tuusniemen taivutus.
Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Suomalaiset töllöttivät televisiota lähes 3 tuntia vuorokaudessa – vuoden katsotuinta ohjelmaa seurasi keskimäärin yli 2,4 miljoonaa ihmistä
  Kotimaa
 3. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
  Kotimaa
 4. Tunti sitten
 5. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
  Kotimaa
 6. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
  NBA
 7. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
  Maastohiihto
 8. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
  Kotimaa
 9. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
  Viihde
 10. 2 tuntia sitten
 11. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
  Tiede
 12. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
  Kotimaa
 13. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
  Viihde
 14. Näytä lisää