Veljekset löytyivät kuolleena kotoaan Tuusniemellä – taustalta paljastui surullinen tarina

Iäkkäiden veljesten traaginen kuolema järkyttää pienen Tuusniemen kunnan asukkaita Pohjois-Savossa.

Lumitöitä tehnyt traktorimies kiinnitti joulukuun alussa huomiota siihen, että aivan kirkonkylän tuntumassa sijaitsevan vanhan maatalon laatikolta ei oltu noudettu postia eikä pihapiirissä näkynyt minkäänlaisia liikkumisen merkkejä.

Mies teki asiasta ilmoituksen. Poliisien mennessä paikalle talosta löytyi iäkkäät veljekset, molemmat kuolleina. Veljekset olivat molemmat yli 70-vuotiaita.

Nuorempi veljeksistä oli toiminut vuosia vuodepotilaana olleen vanhemman veljen omaishoitajana. Ilmeisesti hän oli menehtynyt sairauskohtaukseen ensin. Toinen veljeksistä menehtyi jäätyään vaille hoitoa ja huolenpitoa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan veljekset ovat eläneet viimeiset kymmenkunta vuotta erakkoina ja kieltäytyneet ulkopuolisesta avusta.

Tuusniemen kunnan sosiaalijohtaja Eeva Seppänen ei voi salassapitovelvollisuuden vuoksi kertoa yksittäisten ihmisten asioista.

Yleisesti hän toteaa, että mikäli sosiaaliviranomaisten tekemän palvelutarvearvioinnin perusteella joku henkilö katsotaan avun tarvitsijaksi, mutta ehdottomasti kieltäytyy siitä, sosiaaliviranomaiset voivat pyytää poliisilta virka-apua.

Poliisillakaan ei ole tarkkaa tietoa veljesten kuolinajasta. Tapahtuma-ajaksi on poliisi merkinnyt 24.11.–3.12. eli sen ajan, minkä postit olivat laatikossa noutamatta ja milloin ilmoitus poliisille tehtiin.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Kyseessä on kuolemansyyn tutkinta, josta poliisi ei kerro enempää.

Juttua korjattu kello 12.26 ja kello 12.45: Tuusniemi on Pohjois-Savossa, ei Pohjois-Karjalassa. Lisäksi korjattu Tuusniemen taivutus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?