Sää muuttuu kuivemmaksi – korkeapaine vahvistuu viikon aikana

rac

Julkaistu:

SÄÄ
Suomessa vallitsee aiempaa kuivempi koillinen ilmavirtaus.
Vähäisiä lumisateita tulee siellä täällä. Maan eteläosassa koillistuuli on kohtalaista. Paikalliset lumisateet ovat hyvin vähäisiä. Pilvisyys voi varsinkin pohjoista kohti mentäessä myös rakoilla. Pohjois-Lapissa on osaksi selkeää.

Lounaassa on nollakeliä, muuten on heikkoa pakkasta. Päivälämpötila on laajalti asteen pari tavanomaista alempi, Lapissa melko tavanomainen. Runsas pilvisyys hillitsee pakkasen kiristymistä myös yöllä. Pohjois-Lapissa pakkanen on kireämpää.

Keskiviikkona Lapissa, etenkin länsi- ja pohjoisosassa on selkeää. Pakkanen kiristyy selkeässä säässä. Myös etelässä ja lännessä ollaan aiempaa selvemmin pakkasen puolella. Sää on laajalti pilvipoutainen.

Torstaina Pohjois-Suomessa vahvistuu korkeapaine. Pilvisyys lisääntyy Lapissa heikon lounaistuulen myötä. Maan etelä- ja keskiosassa tuulee yhä kylmemmin koillisesta, on poutaa ja pilvipeite voi etenkin lännessä rakoilla.

Euroopassa keskiviikkona kylmä ilmamassa kattaa niin läntisen kuin itäisenkin Keski-Euroopan, lisäksi Italian, Balkanin ja Turkin. Lumisateita tulee Lounais-Venäjältä Keski-Eurooppaan ulottuvalla alueella.