Kerrostalossa syttyi räjähdysmäinen tulipalo Helsingin Käpylässä

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsinki
Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että palo on sammutettu. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa.
Helsingin poliisin mukaan Käpylässä syttyi maanantai-iltana räjähdysmäinen tulipalo, johon liittyen poliisilla on operaatio meneillään.

– Sivullisille ei aiheudu vaaraa. Kaistat Pasilan suuntaan ovat toistaiseksi poikki, Helsingin poliisi kertoi Twitterissä pian kello 19.30 jälkeen.
Ilta-Sanomien paikalla olevan lukijan kuvien mukaan palopaikka on Käpyläntien ja Koskelantien risteyksessä sijaitsevan kerrostalon ylimmässä kerroksessa sijaitseva huoneisto.

– Raju asuntopalo ylimmässä kerroksessa. Liekit löivät pihalle, lukija kuvailee ja kertoo, että poliisit näyttivät etsivän palopaikan läheltä jotain.


Helsingin poliisi twiittasi noin kello 20, että tulipalo on sammutettu ja toinen kaista Koskelantiellä Pasilan suuntaan on avattu liikenteelle. Liikenne Koskelantiellä palasi poliisin mukaan normaaliksi kello 20.30.

Palon syttymissyystä ei ole vielä kerrottu mitään poliisista tai pelastuslaitokselta.

– Poliisi selvittää palon syttymissyytä, twiitissä todettiin ja samaa sanottiin myös pelastuslaitokselta.
Päivystävä palomestari Petri Strandberg Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että paikalla oli jo täysi palo siinä vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

– Ikkuna oli palanut rikki ja liekit löivät ikkunasta ulos. Murtauduttiin sisään, sammutettiin tulipalo ja tarkastettiin, ettei siellä ollut ihmisiä, kertoo palomestari, jonka mukaan asunto oli tyhjä pelastuslaitoksen saavuttua paikalle.


– Vahingot jäivät siis onneksi materiaalisiksi, toteaa Strandberg, jonka mukaan kyseinen asunto tuhoutui lähes täysin ja on asumiskelvoton.

– Se tila, missä palo on syttynyt on palanut kauttaaltaan ja koko muu asunto kärsi voimakkaasti savuvahingoista. Vieressä olevissa asunnoissa on lieviä savuhaittoja ja haju poistuu tuulettamalla.

Alapuolella olevaan asuntoon aiheutui pientä vesivahinkoa sammutusvesistä, mutta se on palomestarin mukaan asumiskelpoinen.