Mies houkuteltiin yksityisasuntoon Joensuussa – uskalsi kertoa kauheista tapahtumista poliisille vasta seuraavana päivänä

Julkaistu:

Rikosepäily
Joensuun poliisi on suorittanut syksyn aikana esitutkintaa heinäkuussa yksityisasunnossa tapahtuneeseen epäiltyyn törkeään ryöstöön liittyen. 30-vuotias asianomistaja uskalsi kertoa tapahtuneesta poliisille vasta seuraavana päivänä.
Hätäkeskus sai 15. heinäkuuta puhelun, jonka soittaja oli järkyttynyt joensuulainen 30-vuotias mies. Hän kertoi edellisen illan pelottavasta tapahtumasta.

Kaikki alkoi Joensuun keskustaan sovitusta tapaamisesta hänen naistuttavansa kanssa. Seurueeseen oli yllättäen tullut mukaan kaksi miestä ja nelikko päätyi Joensuun Noljakkaan, 38-vuotiaan miehen asunnolle. Siitä alkoivat järkyttävät tapahtumat.

– Kolmikko oli alkanut vaatia asianomistajalta rahaa ja vaatimusta oli tehostettu niin, että kaksi miestä olivat pitäneet teräasetta esillä. Lopulta asianomistaja oli siirtänyt osan rahoista seurueen naisen tilille ja osan rahoista hän oli itse nostanut käteisenä. Yhteensä mies menetti lähes 4 000 euroa käteistä, kertoo rikoskomisario Simo Hämäläinen.

Poliisin mukaan asianomistaja pelkäsi henkensä edestä.

– Jokainen voi kuvitella millainen tilanne siinä on kyseessä, jos joutuu tuollaisen seurueen matkaan missä on altavastaajana, ja kaksi miestä vielä esitteli teräaseita, Hämäläinen kuvailee.

Niin järkyttävä tilanne oli, että mies kykeni ilmoittamaan tapahtuneesta poliisille vasta seuraavana päivänä.

– Mies oli tarkkaan puntaroinut, että voiko siitä olla hänelle joitain seurauksia tämän seurueen suunnalta, jos hän ottaa poliisiin yhteyttä, Hämäläinen sanoo.

Poliisin mukaan tapaus oli poikkeuksellinen.

– Eihän tällainen tavanomaista ole, että yksityisasunnossa ihmisiä tällä tavalla teräaseella uhkaamalla ryöstetään, Kyllä tämä on poikkeuksellinen juttu, Hämäläinen sanoo.

Asianomistaja sai tapahtumien jälkeen kriisiapua ja voi poliisin tietojen mukaan nyt olosuhteisiin nähden normaalisti.

Rikoksesta epäiltynä asiassa ovat edelleen edellä mainitut 30-vuotias nainen, 38-vuotias mies sekä 25-vuotias mies. Epäillyistä ainakin kahdella miehellä on entuudestaan rikostaustaa. Kolmikkoa epäillään törkeästä ryöstöstä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut kaikki kolme rikoksesta epäiltyä ja he ovat edelleen vangittuina. He ovat pääosin kiistäneet tai eivät ole kommentoineet rikosepäilyä.