Mies houkutteli autolla nuoren naisen luokseen Heinolassa – kaappasi mukaansa ja raiskasi

Kun nainen saapui katsomaan miehen autoa, tämä tarttui häntä äkkiarvaamatta kädestä ja pakotti kyytiin. Nainen ja raiskaaja eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

10.12.2018 12:21

Mies halusi esitellä autoaan 19-vuotiaalle naiselle Heinolan rantapuistossa viime vuoden kesäkuussa.

Autoesittely muuttui vapaudenriistoksi ja seksuaalirikokseksi, kun mies kaappasi vahvassa humalassa olleen naisen autoonsa ja vei asunnolleen, jossa raiskasi tämän.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan Mustafa Mohammed Oleiwin raiskauksesta ja vapaudenriistosta kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden mittaiseen vankeuteen.

Tuomitun on maksettava uhrilleen 6 300 euron kärsimyskorvaukset. Uhri ja raiskaaja eivät tunteneet toisinaan.

Teko sisälsi käräjäoikeuden tuomion mukaan kolme sukupuoliyhteyttä eivätkä ne alkaneet yhteisymmärryksessä ja ne kaikki olivat väkivaltaisia.

Tuomittu riisti uhriltaan vapauden rantapuistossa, kun hän pakotti naisen autoonsa ja vei asunnolleen. Mies vei uhrinsa raiskauksen jälkeen takaisin rantapuistoon.

Tuomittu myönsi suuseksin, mutta kiisti syytteen. Hänen näkemyksensä mukaan kaikki oli tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Uhri kertoi lähteneensä vapaaehtoisesti katsomaan miehen autoa. Mies oli kuitenkin ottanut häntä käsivarresta kiinni ja pakotti autoonsa ja myöhemmin myös asuntoonsa. Hän kertoi esitutkinnassa yrittäneensä paeta autosta tarttumalla muun muassa käsijarruun, mutta mies oli estänyt paon.

Oikeus piti uhrin kertomusta luotettavana. Hän oli ollut tapahtumien jälkeen yhteydessä ystäväänsä ja kertonut myös hänelle. Uhrilla ei ollut lääkärintodistusta.

Esitutkinnassa mies myönsi olleensa sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa, mutta oikeudessa hän kiisti teon.

Käräjäoikeus antoi jutussa tuomion maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?