Kotimaa

Ex-kansanedustaja Pentti Tiusanen on kuollut

Julkaistu:

Tiusanen toimi kansanedustajana vuodet 1995-2011.
Vuosina 1995–2011 vasemmistoliiton kansanedustajana toiminut lääkäri Pentti Tiusanen on kuollut 69-vuotiaana.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen (kok) vahvistaa tiedon Ilta-Sanomille. Tiusanen istui kaupunginvaltuustossa vuodesta 1980.

Eduskuntatyöstä Tiusanen jäi poissa vuonna 2015. Hän oli jo yrittämässä uudelleen eduskuntaan, mutta jäi yllättäen pois vedoten terveyssyihin. Vetäytymisen taustalla oli Tiusasen mukaan myös perinteistä puolueväen nahinointia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tiusanen oli tilapäisesti erotettu Kotkan kaupunginvaltuuston vasemmistoryhmän jäsenyydestä häneen kohdistuneen rikosepäilyn tutkinnan ajaksi.

Häntä syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jonka epäillään tapahtuneen vuonna 2016. Tiusanen kiisti syytteen.

Kymenlaakson käräjäoikeus päätti käsitellä koko jutun suljettujen ovien takana. Salassapitoa pyysivät jutun kaikki osapuolet.

Tiusanen joutui valtakunnallisen kohun keskelle alkuvuodesta myös 2001, jolloin Yleisradion MOT-ohjelma paljasti, että Tiusanen oli nuorena opiskelijana Itä-Saksassa 1970-luvulla urkkinut tietoja maan salaiselle poliisille Stasille.

Tiusanen myönsi asian pitäneen paikkansa ainakin osittain. MOT:n mukaan Tiusanen laati Stasille kirjallisia raportteja mun muassa ulkomaisista opiskelutovereistaan ja jopa entisestä tyttöystävästään.