Matkustajakone ilmoitti viasta – Kittilän lentokentälle annettiin hälytys

Julkaistu: , Päivitetty:

Kittilän lentokentällä koettiin vaaratilanne tänään puolilta päivin, kun kentälle saapumassa ollut matkustajakone oli ilmoittanut viranomaisille teknisestä viasta.
Poliisin mukaan Boeing 757 -matkustajakone pääsi kuitenkin laskeutumaan normaalisti.

Ilmoituksen vuoksi Kittilän lentokentälle annettiin hälytys suuresta ilmaliikenneonnettomuuden vaarasta hieman ennen kahtatoista päivällä. Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Matkustajakone laskeutui turvallisesti puolisen tuntia myöhemmin.

Pelastuslaitoksen mukaan lentokoneessa oli tapahtumahetkellä 230 ihmistä. Pelastuslaitoksella ei kuitenkaan heti ollut tietoa siitä, minkä yhtiön kone oli kyseessä tai mistä se oli tulossa. Myöskään teknisestä vian laadusta ei tiedetty tarkemmin.

Poliisin vahvistamattomien tietojen mukaan vika oli koneen laipoissa ja kyseessä oli Britanniasta lähtenyt TUI:n lento. Poliisin mukaan Kittilän kentän yllä oli tapahtuma-aikaan muitakin lentokoneita, jotka ilmeisesti odottivat laskeutumislupaa.

Päivystävä palomestari Lasse Rytkönen Lapin pelastuslaitokselta sanoo, etteivät vastaavanlaiset hälytykset ole Kittilässä yleisiä, vaikka niitä tulee silloin tällöin. Tyypillistä on, että niihin varaudutaan lähettämällä paikalle useita yksiköitä.

– Siinä ryhmittäydytään lentoaseman välittömään läheisyyteen ja käytännössä odotetaan niin kauan kuin kone laskeutuu. Jos jotain sattuu, niin ryhdytään tilanteen vaatimiin toimenpiteisiin.