Sunnuntaisuomalainen: Poliisi hankkii pimeänäkölaitteita ja lennokkeja - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sunnuntaisuomalainen: Poliisi hankkii pimeänäkölaitteita ja lennokkeja

Hankintoihin kuuluvat esimerkiksi pimeätoimintakykyyn ja ilmassa toimimiseen liittyvä kalusto.

Puolustusvoimat on lainannut poliisille esimerkiksi panssaroituja ajoneuvoja suojaksi vaarallisiksi arvioiduissa tehtävissä.

9.12.2018 12:19 | Päivitetty 9.12.2018 13:23

Sunnuntaisuomalainen uutisoi, että poliisi hankkii nyt itselleen sellaisia varusteita, joita on aiemmin lainattu virka-apuna Puolustusvoimilta.

Poliisitarkastaja Marko Heikkilä kertoo Sunnuntaisuomalaiselle, että tällaisia hankintoja ovat esimerkiksi pimeänäkölaitteet sekä lennokit.

Poliisihallinnon mukaan hankintojen arvo liikkuu sadoissatuhansissa euroissa.

Puolustusministeriön viime vuoden raportissa ilmaistiin huolta siitä, että pitkäaikainen materiaalin lainaaminen voi kriisitilanteessa haitata viranomaisten suorituskykyä.

Everstiluutnantti Timo Rantalan mukaan Puolustusvoimat on mitoittanut varustelainat niin, ettei Suomen puolustuskyky ole vaarantunut.

Puolustusvoimat kertoo verkkosivuillaan, että virka-apua voivat pyytää ensisijaisesti poliisi ja pelastuslaitos.

Tavaroiden lainaamisen lisäksi Puolustusvoimat voi antaa virka-apua yhteiskunnan turvaamiseksi, järjestyksen ylläpitämiseksi tai terrorismirikosten estämiseksi.

Tyypillisimpiä Puolustusvoimien virka-aputehtäviä ovat sodanaikaisten räjähteiden raivaaminen, alueen eristäminen ja henkilöiden etsiminen.

Juttua muokattu 9.12.2018: Otsikkoa korjattu. Otsikossa luki alun perin virheellisesti, että poliisi hankkii laitteita Puolustusvoimilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?