Ruskolla asuva Anastasia, 43, keksi loistavan idean pihassa lojuvalle vuoden 1966 Plymouth Valiantille – nyt sitä tullaan varta vasten katsomaan

Ruskolaiset kyselevät jouluauton perään jo lokakuussa. Tänä vuonna auton koristeluun upposi kuusi tuntia.

Jouluinen auto ihastuttaa Varsinais-Suomen Ruskolla.

9.12.2018 11:31

Anastasia Lähdesmäen, 43, perheen pihaa koristaa jouluisin ehkä Suomen näyttävin jenkkiauto.

Jouluvaloilla koristeltu vuoden 1966 Plymouth Valiant on ihastuttanut Ruskon kuntalaisia joulun aikaan jo kolmena peräkkäisenä vuonna.

– Sekä kunnan lapset että vanhemmat kyselevät jo lokakuussa, että laitanhan tänäkin vuonna autoon jouluvalot. Sitä odotetaan jännityksellä ja se on ollut hirveän tykätty juttu, Lähdesmäki sanoo.

Kuntalaisten ilo olikin ylimmillään, kun autoon sytytettiin valot jälleen joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Auto ei ole saanut ainuttakaan negatiivista kommenttia – päinvastoin. Kauas loistavia valoja tullaan ihastelemaan varta vasten. Lähdesmäki kertoo, että autot pysähtyvät perheen kodin eteen ottamaan kuvia jouluautosta.

– Olemme naureskelleet, että aika hauskaa. Tässä on tienpätkä, jossa on kuudenkympin nopeusrajoitus. Tie on suora, joten ihmiset ajavat kahdeksaakymppiä. Jouluauto toimii hyvänä hidasteena, Lähdesmäki nauraa.

Muun muassa Lähdesmäen poikien koulukaverit ovat käyneet ihastelemassa jouluautoa.

Yhteensä 1 800 jouluvaloa – teemana Nalle Puh

Lähdesmäki kertoo, että jenkkiauto on ollut aikaisemmin perheen romuautona ja seissyt pihalla käyttämättömänä.

– Ajattelin, että sille pitää keksiä jotain tekemistä. Hinasin sen nurmikolle ja laitoin siihen jouluvalot, Lähdesmäki kertoo idean syntymisestä.

Perheen jouluauto ei ole vuodesta toiseen suinkaan samannäköinen. Viime vuonna teemana oli Suomi 100. Tänä vuonna puolestaan Nalle Puh ja Puolen hehtaarin metsä.

Tänä vuonna teemana on Nalle Puh.

Idea teemasta tuli Lähdesmäen 20-vuotiaalta Janica-tyttäreltä, jonka kanssa autoa on koristeltu yhdessä viime vuosien aikana.

– Aloitimme jo helmikuussa ideoinnin, että mitäs tälle joululle tehdään.

Auton vierustaa koristavat Nalle Puhista tutut hahmot. Auton vieressä myös muutama joulukuusi.

– Koristellessa meni kuusi tuntia. Autossa on 1 800 jouluvaloa, yhteensä neljässä jouluvaloketjussa, Lähdesmäki paljastaa koristeluista.

Suurikokoiset Ihaa, Nalle Puh, Nasu, Tiikeri ja Möhköfantti koristavat jouluautoa

Perhe harrastaa jenkkiautoja – uusi teema taas ensi jouluksi

Lähdesmäki kertoo koko perheen löytäneen yhteisen harrastuksen. Sekä aviomies että perheen neljä lasta ovat kaikki innostuneet amerikanraudoista. Autotallista löytyy myös kaksi muuta jenkkiautoa.

Perheenäiti kertoo ihastelevansa Yhdysvalloista tuttuja näyttäviä taloja, jotka ovat täynnä jouluvaloja. Ruskolaisessa perheessä jouluvaloja ei kuitenkaan joulukuusta lukuun ottamatta löydy muualta kuin autosta, sillä siitä on muodostunut heidän juttunsa.

Lähdesmäki uskoo, että pikkuhiljaa perinteeksi muodostuva jouluauto löytyy perheen pihalta todennäköisesti myös ensi vuonna.

– En voi tuottaa pettymystä. Siitä on ollut suunnaton ilo.

– Tulee vähän paineita keksiä uusi teema taas ensi jouluksi, Lähdesmäki myöntää nauraen.

Anastasia Lähdesmäki kertoo, että suunnitelmissa on laittaa Plymouth valiant-66 jossain vaiheessa kuntoon. Kuvassa auto kuvattuna juhannuksena.

Yksityiskohtaisesti koristellussa autossa on 1800 jouluvaloa, yhteensä neljässä jouluvaloketjussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?