Kotimaa

Suomi kovin nousija brittilehden Euroopan parhaat maat -listauksessa – ”Hyvällä tavalla tyhjä”

Julkaistu:

Vertailu
Brittilehti Telegraphin 33 maan listauksessa Suomen taakse jäivät lähinaapureista Ruotsi, Tanska ja Viro, joka on kuitenkin Suomen tapaan hyvässä nosteessa edelliseen vertailuun nähden.
Suomi on sijalla 14 brittilehti Telegraphin vertailussa, jossa on rankattu Euroopan parhaita maita.

Sija 14 ei välttämättä kuulosta hääviltä. Surkeasta sijoituksesta ei kuitenkaan ole missään tapauksessa kyse, sillä nousua viime vuoden vertailuun nähden on tullut kahdeksan sijaa, mikä tekee Suomesta vertailun kovimman nousijan.

Meitä suomalaisia lämmittänee kovasti myös tieto siitä, että Telegraphin vertailussa Suomi onnistui lisäksi lyömään rakkaan vihollisen Ruotsin, joka nappasi viime vuoden tapaan 15. sijan. Ruotsin lisäksi lähinaapureista taakse jäivät 33 maata kattaneessa listauksessa myös Tanska ja Viro, joka on kuitenkin Suomen tapaan hyvässä nosteessa viiden sijan nousulla.
Ruotsin pääkaupunkia Tukholmaa vertailussa maita kommentoinut Andrew Stone hehkuttaa Skandinavian upeimmaksi kaupungiksi. Suomea hän sen sijaan luonnehtii alkukantaiseksi tai ”hyvällä tavalla tyhjäksi” sekä tutkimattomaksi.


Stone kehuu Suomen metsiä ja järviä sekä pohjustaa kahdeksan sijan harppausta suosittelemalla karhunbongaussafareita ja pohjoisessa aktiviteetteja, kuten pilkkimistä ja revontulien ihailua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Voiton vei Telegraphin vertailussa Italia, jonka vanavedessä seurasivat Islanti ja Kreikka.
Suomen kannalta menestyksekäs vertailu julkaistiin vain viikkoja sen jälkeen, kun brittilehdistö haukkui lumipulasta kärsineen Lapin ”craplandiksi”, eli vapaasti suomennettuna paskan valtakunnaksi.
Pohjoiseen Lappiin saatiin lunta jo marraskuun puolella crpaland-kohun jälkeen, mutta vielä viikko sitten Lappiin tulossa ollut brittikone kääntyi lumipulan takia takaisin Lontooseen kesken lennon lumipulan takia.

Nämä ovat Telegraphin mukaan Euroopan 20 parasta maata

1. Italia

2. Islanti

3. Kreikka

4. Kroatia

5. Norja

6. Portugali

7. Slovenia

8. Espanja

9. Turkki

10. Itävalta

11. Ranska

12. Montenegro

13. Sveitsi

14. Suomi

15. Ruotsi

16. Kypros

17. Tanska

18. Viro

19. Venäjä

20. Unkari

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt