Kotimaa

Kokoomuskonkari Raimo Ilaskivi on huomannut perinteisten arvojen välillä unohtuvan puolueeltaan: ”Koti, uskonto ja isänmaa, pitäisikö sitä pikkaisen vielä korostaa”

Julkaistu:

Kokoomusvaikuttaja Raimo Ilaskivi odottaa kevään eduskuntavaaleja suurella jännityksellä.
Pitkän linjan kokoomusvaikuttaja Raimo Ilaskivi, 90 kertoo seuraavansa kotimaan poliittista keskustelua edelleen aktiivisesti.

Kokoomuksessa hän on huomannut tapahtuneen paljon muutosta omista edustajanajoistaan.

Vaikka politiikan muuttuminen ajan kuluessa kuuluu asiaan, ei kokoomuksen tulisi hänen mielestään kuitenkaan unohtaa sen vaalimia perinteisiä arvoja, kuten kotia, uskontoa ja isänmaata.

– Kokoomus on kehittymässä ajan hengen mukaisesti. Eihän siinä sen ihmeempää, niinhän sen pitää ollakin. Joku kysyy sitten, onko se liikaa unohtanut ihan perinteisiä arvoja, mutta nekin ovat muuttuvia, Ilaskivi sanoi tänään lauantaina IS:lle kokoomuksen 100-vuotisjuhlissa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Joskus aina sanon, että miten se koti, uskonto ja isänmaa. Että pitäisikö sitä pikkaisen vielä korostaa.

Ensi kevään eduskuntavaaleja hän kertoo odottavansa mielenkiinnolla.

– Odotan niitä suurella jännityksellä, sillä asetelma on aika tavalla auki.

– Minusta tämä viimeinen gallup kertoo aika paljon siitä, että kansa liikkuu. Äänestäjät eivät ole valinneet ihan selkeästi sitä puoluetta, jota äänestää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nykyisen gallupykkösen sdp:n kanssa kilpaillessaan kokoomuksen tulisi Ilaskiven mielestä huomioida etenkin eläkeläiset.

– On varmasti esillä myös paljon sitä, että aletaan kysyä, että mitä puolue on tehnyt minun hyväkseni ja mitä minun pitää tehdä puolueen hyväksi. Tämä ei koske vain kokoomusta vaan ihan kaikkia puolueita.

– Meikäläinen ikäpolvi sanoo tietysti sen, että älkää unohtako senioreita, sillä siellä on äänestyspotentiaalia aika paljon. Minun mielestäni siellä on myös liikettä aika paljon.

Ilaskivi on toiminut kokoomuksen kansanedustaja (1962–1975), Helsingin kaupunginjohtajana (1979–1991) ja europarlamentaarikkona (1996–1999) sekä presidentinvaalien ehdokkaana vuonna 1994.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt