Poliisilta lisätietoa 15-vuotiaan pahoinpitelystä Salossa – Jo toinen vastaavanlainen hyökkäys kaupungissa: ”Kuulostaahan se pelottavalta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisilta lisätietoa 15-vuotiaan pahoinpitelystä Salossa – Jo toinen vastaavanlainen hyökkäys kaupungissa: ”Kuulostaahan se pelottavalta”

Julkaistu: 8.12.2018 10:56

Poliisin mukaan tyttöä on isketty ”jollain terävällä”, mutta vammat eivät ole vakavia. Tekijästä ei ole vielä minkäänlaisia tuntomerkkejä.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti perjantaina, että 15-vuotiasta tyttöä pahoinpideltiin jonkinlaisella teräaseella. Pahoinpitely tapahtui Salon Alhaisissa Lasikujalla perjantaina puoli viiden aikaan iltapäivällä.

Tyttö oli ollut ulkoilemassa kävelytiellä. Hän oli tapahtumahetkellä yksin eikä tuntenut hyökkääjää entuudestaan.

Rikosylikomisario Jari Riiali kertoo IS:lle lauantaina, että tytön vammat eivät ole vakavia. Hän ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, mihin tyttöä oli pahoinpidelty ja minkälaisesta teräaseesta on mahdollisesti ollut kyse.

– Vammat olivat pienet, eikä niiden puolesta ole hätää. Epäilys on, että jollain terävällä häntä on isketty, kertoo Riiali, jonka mukaan poliisi selvittää, päästäänkö tyttöä kuulemaan lauantain aikana.

Poliisilla ei ole rikosylikomisarion mukaan tekijästä mitään tietoa tai tuntomerkkejä.

– Tyttö ei pystynyt eilen kertomaan oikeastaan mitään järkytykseltään. Katsotaan, jos tänään onnistuisi.

Salossa tapahtui hieman vastaavanlainen hyökkäys myös marraskuussa. Tuolloin 16-vuotiasta tyttöä puukotettiin ja pahoinpideltiin nyrkein Salon Isohärjänmäessä pururadan alueella. Tapaus sattui niin ikään perjantaipäivänä ja alkuillasta. Uhri joutui sairaalahoitoon.

Poliisi tiedotti tuolloin etsivänsä vatsakasta, noin 180-senttistä miestä. Riiali kertoo, ettei tapaus ole ratkennut sittemmin. Hänen mukaansa vielä ei voi sulkea pois sitä, etteikö hyökkäyksillä voisi olla yhteyttä toisiinsa.

– On mahdollista, että tekijä on sama, vaikka teot tapahtuivat eri puolilla kaupunkia. Ei mitään voi poissulkea, mutta heikot ovat lähtökohdat, hän toteaa ja myöntää, että Salossa ollaan todennäköisesti huolissaan kahdesta lyhyen ajan sisään tapahtuneesta väkivallanteosta.

– Varmasti ollaan huolissaan, kun näinkin pienessä kaupungissa tapahtuu nuoriin kohdistuvia väkivallantekoja umpimähkään. Kuulostaahan se tietysti pelottavalta, kun nämäkin ovat tapahtuneet arki-iltapäivänä eikä yöaikaan, rikosylikomisario toteaa.

Riiali sanoo samaan hengenvetoon, ettei aihetta suureen huoleen välttämättä vielä ole.

– Selvitellään ensin rauhassa, mitä eilen on todella tapahtunut. Nyt olemme tytön kertoman varassa ja tietoa on heikosti hänen järkytyksestään johtuen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?