Touko Aalto kertoo HS:lle, mitä Linnan juhlien dramaattisessa välikohtauksessa tapahtui - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Touko Aalto kertoo HS:lle, mitä Linnan juhlien dramaattisessa välikohtauksessa tapahtui

Julkaistu: 7.12.2018 13:02, Päivitetty 7.12.2018 18:49

Vihreiden ex-puheenjohtaja kertoo Helsingin Sanomille saaneensa juomat rinnuksilleen. Rikosilmoitusta hän ei aio tehdä.

Helsingin Sanomat on tavoittanut vihreiden ex-puheenjohtajan Touko Aallon kommentoimaan Linnan juhlissa eilen tapahtunutta välikohtausta.

Kansanedustaja Emma Kari (vihr) kertoi aiemmin HS:lle, että vieraana ollut ex-poliitikon mies töytäisi kaksin käsin vihreiden ex-puheenjohtajaa Touko Aaltoa rintakehästä ja Aalto horjahti taaksepäin.

Aalto itse kertoo lehdelle viettäneensä iltaa puolisonsa Iris Flinkkilän kanssa, kunnes joku läikytti Flinkkilän puvulle vahingossa punaviiniä, ja henkilökunta vei naisen takahuoneeseen saamaan apua tilanteessa.

Aalto sanoo menneensä juttelemaan vanhan työkaverinsa kanssa, jota oli tavannut usein Eduskunnan suuren valiokunnan kokouksissa.

– Seuraava havainto oli, että hänen puolisonsa kahdella kädellä tosi voimakkaasti yritti kaataa minua, Aalto kuvaili tilannetta HS:lle.

Hän kertoi saaneensa juomat rinnuksille, mutta suurempia kipuja välikohtaus ei aiheuttanut, eikä hän aio tehdä rikosilmoitusta.

Myös IS tavoitti Touko Aallon perjantaina. Aalto kertoi Mäkisen soittaneen hänelle ja pyytäneen anteeksi.

Tasavallan presidentin kansliasta vahvistettiin Ilta-Sanomille, että yksi henkilö poistettiin eilen Presidentinlinnasta.

IS ei ole tavoittanut ex-poliitikkoa, jonka miehen kerrotaan käyneen Aallon päälle. Hänen miehensä ei tahtonut kommentoida välikohtausta.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti, joka kertoi aiemmin, että myös samassa huoneessa ollut perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen olisi poistettu Presidentinlinnasta. Myöhemmin lehti korjasi, ettei Immosta poistettu Linnan juhlista.

Immonen kertoi IS:lle olleensa samassa huoneessa, mutta sanoi, että hänen käsityksensä mukaan häntä ei ole poistettu juhlista.

Juttua muokattu kello 14.05. Lisätty Iltalehden jutustaan korjaama tieto siitä, ettei Olli Immosta poistettu Linnan juhlista.

Juttuun on kello 18:48 päivitetty tieto Mäkisen anteeksipyynnöstä Aallolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?