Kotimaa

Helsingin Apassionata-showsta syntyi riita, kun hevosrahojen väitettiin menneen ”väärälle taholle” – oikeus vahvisti sovinnon

Julkaistu:

Suositusta Apassionata-hevosesityksestä kehkeytyi mittava rahariita, joka päättyi kuitenkin sopuun.
Riita koski Helsingissä viime vuoden helmikuussa järjestettyjä Apassionatan Cinema of Dreams -esityksiä.

Kahden päivän aikana viitisenkymmentä hevosta rymisteli Hartwall Arenalla tarjoten noin 20 000 lipunmaksajalle ratsastus- ja tanssinumeroita, pukuloistoa sekä valoefektejä. Apassionata on Euroopan suosituin hevosshow.

Suomessa toimivan Live Nationin vastuulla oli lipunmyynnin hoitaminen. Lipputuloista kehkeytyi kuitenkin riita, ja Live Nation joutui tahtomattaan soppaan mukaan.

Live Nationia vastaan kanteen nostanut Apassionata World GmbH -yhtiö väitti, että suomalaisyritys olisi maksanut lipputulot ”väärälle taholle”. Suomalaisyritykseltä vaadittiin Helsingin käräjäoikeudessa liki puolta miljoonaa euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tässä tapauksessa ”väärä taho” oli toinen saksalaisyhtiö, joka taisteli Apassionata-nimen käytöstä. Nämä kaksi saksalaisyhtiötä kävivät Saksassa vääntöä siitä, kummalla on oikeus Apassionata-tuotenimeen ja siitä saataviin tuottoihin.

Nyt nämä kaksi saksalaisyhtiötä ovat päässeet sopuun, mikä johti siihen, että Live Nationkin voi huokaista helpotuksesta. Live Nation ja kanteen nostanut saksalaisyritys pääsivät omaan sopimukseen, jossa kumpikin osapuoli luopui vaatimuksistaan.

Helsingin käräjäoikeus vahvisti sopimuksen marraskuun lopussa.

– Sovinto ei ole lainvastainen eikä selvästi kohtuuton eikä se loukkaa kolmannen oikeutta. Sovinnon vahvistamiselle ei siten ole estettä, Helsingin käräjäoikeus kirjoittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Apassionata-hevosshow tulee myös ensi vuoden maaliskuussa Suomeen. Tosin se järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolella, tällä kertaa Turussa.