Poliisi otti kiinni 14 ihmistä Pikkuparlamentin puistossa myöhään illalla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi otti kiinni 14 ihmistä Pikkuparlamentin puistossa myöhään illalla

Poliisi ja poliisikoira Helsingissä 6. joulukuuta 2018.

Julkaistu: 7.12.2018 0:34

Kiinniotetuille on kirjattu rangaistusvaatimus niskoittelusta.

Helsingissä poliisi otti myöhään illalla kiinni 14 henkilöä Pikkuparlamentin puistossa järjestetyn kansallismielisten kokoontumisen yhteydessä.

Tilaisuus oli Suomen kansa ensin -liikkeen sekä Reformi-liikkeen järjestämä. Kokoontumisesta oli ilmoitettu poliisille ja sen oli kerrottu päättyvän kello 23:een mennessä.

– Sen jälkeen poliisi meni paikalle, neuvotteli ja antoi määräyksen poistua. Muutoin sieltä henkilöt poistuivat, mutta 14 ihmistä ei noudattanut poliisin antamaa määräystä, kertoi ylikomisario Pekka Höök hieman ennen puoltayötä.

Henkilöt otettiin kiinni ja poliisi kirjasi heille rangaistusvaatimuksen niskoittelusta.

Höökin mukaan kokoontuminen sujui muutoin hyvin rauhallisesti. Paikalla oli muutamia kymmeniä ihmisiä, mutta määrä vaihteli illan aikana.

Aiemmin itsenäisyyspäivän aikana Helsingin poliisi otti kiinni yhteensä kuusi ihmistä. Heidät oli kaikki puoleenyöhön mennessä vapautettu.

Neljä henkilöä otettiin kiinni, kun poliisi poisti hakaristilippuja Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kulkueelta. Myöhemmin illalla otettiin kaksi ihmistä kiinni, koska he yrittivät poliisin mukaan häiritä äärioikeiston 612-kulkuetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?