Varusmies kuoli sotaharjoituksessa Rovajärvellä

Kainuun prikaatissa palveleva varusmies menehtyi ajoneuvo-onnettomuudessa Rovajärvellä varhain torstaiaamulla, tiedottaa Puolustusvoimat.

Kainuun prikaatissa palveleva varusmies kuoli, kun hänen kuljettamansa maastomönkijä kaatui aamulla liukkaassa rinteessä. Kuvassa kevyt raketinheitinpatteri Rovajärven maastossa Arctic Shield 18 -harjoituksessa 3. joulukuuta 2018.

6.12.2018 10:16 | Päivitetty 6.12.2018 11:12

Ilmoitus onnettomuudesta tuli kello 6.44.

Onnettomuus tapahtui, kun varusmiehen kuljettama maastomönkijä kaatui liukkaassa rinteessä ja varusmies jäi sen alle. Mönkijässä ei ollut muita kyydissä.

Puolustusvoimien pelastusyksikkö, ensihoitoyksiköitä ja lääkäri sekä siviiliambulanssi tulivat paikalle. Onnettomuus tapahtui Arctic Shield 18 -harjoituksessa, joka on Kainuun prikaatin johtama ampuma- ja taisteluharjoitus.

Kainuun prikaatin lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Jääkäriprikaatista, Porin prikaatista, Lapin rajavartiolaitoksesta. Näiden lisäksi harjoitukseen on liittynyt joukkoja Ruotsin maavoimista. Kaiken kaikkiaan harjoitukseen osallistuu noin 4800 ihmistä, joista suurin osa on varusmiehiä. Sotaharjoitus alkoi viime viikon tiistaina.

– Tässä on ampumaharjoitusvaihe ensin ja nyt viikonlopun aikana siirrymme taisteluharjoitusvaiheeseen, joka tunnetaan myös varusmiesten loppusotana, Arctic Shield 18 -harjoituksen ja Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen sanoo IS:lle.

Onnettomuudessa menehtynyt varusmies kuului miehistöön, ja hän olisi kotiutunut vuodenvaihteen tienoilla. Hän oli mies.

Poliisi tutkii onnettomuutta. Varusmiehen omaiset on tavoitettu. Kriisituki paikalla olleille on aloitettu.

– Ampuvien osastojen osalta jatkamme ampumaharjoitusta. Kyseisen yksikön ja tässä kyseisessä tilanteessa lähistöllä olleet varusmiehet eivät toistaiseksi jatka normaalia päivärutiinia tämän päivän osalta ainakaan. Kriisituki on meillä aloitettu, Hujanen selvittää.

Korjattu kello 11.15. Puolustusvoimat korjasi harjoitukseen osallistuvien joukkojen määrän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?