Nainen vedätti viideltä ikämieheltä kymmeniä tuhansia euroja kierolla tavalla – Eivät epäilleet mitään, huomasivat karun totuuden myöhemmin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nainen vedätti viideltä ikämieheltä kymmeniä tuhansia euroja kierolla tavalla – Eivät epäilleet mitään, huomasivat karun totuuden myöhemmin

Nainen syötti miehille erilaisia tarinoita.

6.12.2018 9:00

Keski-iän ohittaneet miehet menettivät kymmeniä tuhansia euroja lipeväkieliselle soittajalle, joka osasi vetää oikeasta narusta.

Miehet olivat tavanneet Facebookin keskustelupalstoilla naisen, joka sai heidät luopumaan rahoistaan.

Nainen syötti erilaisia tarinoita, joihin kaikkiin liittyi huomattavat rahasummat, perinnöt tai kultalastit.

Tarinoihin liittyi yleensä myös Afganistan, jossa nainen oli rauhaa turvaamassa ja hän puhui suomea, vaikka olikin Naton palveluksessa erilaisissa tehtävissä, mm. lääkärinä.

Miehet eivät epäilleet mitään erityistä ja huomasivat jälkeenpäin tulleensa huiputetuksi.

Nainen sai nyhdettyä yhdeltä mieheltä 17 000 euroa, koska hänelle tulisi myöhemmin kahden miljoonan euron perintö.

Ilmeisesti sama nainen oli kyseessä, kun hän sai huijattua toiselta mieheltä muutamia tuhansia euroja. Nainen kertoi nimekseen Elene Katarinan ja työskentelevänsä Afganistanissa. Hän tarvitsi rahaa tullimaksuihin, jotta voisi toimittaa miehelle tulossa olevan perinnön.

Nainen käytti myös nimeä Deborah Ann, kun hän onnistui saamaan 22 000 euroa mieheltä, jolle oli tulossa 1,2 miljoonan dollarin perintö.

Rahat nainen tarvitsi kahden diplomaatin palveluihin, jotta perintö voitaisiin saada Helsingin tullista, koska maksut oli hoidettava etukäteen.

Samainen mies kertoi esitutkinnassa menettäneensä myös toiset 20 000 euroa, mutta siitä ei ollut tarkempaa näyttöä.

Kaikki rahat kulkivat lahtelaisen 64-vuotiaan eläkeläismiehen tilin kautta. Mieheen oli otettu yhteyttä ja hän antoi tilinumeronsa käyttöön, kun hänelle oli luvattu palkkio.

Miehen tilin kautta rahat siirtyivät mm. Ghanaan ja muualle Afrikkaan. Kokonaissumma nousi yli 45 000 euron. Huijatuksi tulleita miehiä on viisi.

Eläkeläismies tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta.

Mies itse oli sitä mieltä, että hänkin oli jutussa uhri ja väitti ettei ollut saanut mitään hyötyä rahasiirroista.

Petossarja tuli poliisitutkintaan, kun yksi rahansa menettäneistä otti yhteyttä ja lahtelaismiehen pankkisiirtoja alettiin selvittää. Kaikki rahasiirrot on tehty alkuvuoden aikana.

Huijatuiksi tulleet miehet ovat 56–70-vuotiaita. Käräjäoikeus antoi jutussa tuomion tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?