Lapset juhlivat Säätytalossa, pääministeri kätteli yli 500 vierasta – katso video Suomen hauskimmasta itsenäisyysjuhlasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lapset juhlivat Säätytalossa, pääministeri kätteli yli 500 vierasta – katso video Suomen hauskimmasta itsenäisyysjuhlasta

Julkaistu: 5.12.2018 19:49

Lasten itsenäisyysjuhla oli täynnä energiaa, jännitystä ja ilonpitoa.

Se oli riemukas pukujuhla, jossa nähtiin kimalteita ja upeita kampauksia, mutta etiketti oli toki hyvin joustava. Tärkeintä oli osallistuminen ja jokainen sai juhlia omalla tyylillään.

Helsingin Säätytaloon oli kutsuttu kaksi 10-vuotiasta koululaista jokaisesta Suomen kunnasta. Juhliin saapui 533 lasta 269 kunnasta.

Yllä olevalla videolla koko Lasten itsenäisyysjuhlien värikäs kättelyrituaali. Pääministeri Juha Sipilä toivotti jokaisen vieraansa henkilökohtaisesti tervetulleeksi.

Ilta-Sanomat pääsi haastattelemaan muutamia vieraita, kun juhlien meno oli päässyt jo käyntiin.

Reisijärven kunnan rempseä lähettiläs Sisu tiivisti tunnelman neljään sanaan:

– Tosi kivvaa on ollu.

Eikä Sisun mukaan Reisijärven suunnalla ole näin upeita juhlia nähtykään.

Pääministeri Juha Sipilä tervehti vieraita isännöimässään Suomen lasten itsenäisyysjuhlassa Säätytalolla Helsingissä itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta 2018.

Noin tunnin värikäs kättelymaraton

ISTV esitti suorana lähetyksenä juhlavieraiden ”virallisen osuuden” eli pääministerin kättelyn. Tuo yli 500-päinen kättelyjono on takuulla itsenäisyysjuhlien värikkäin ja iloisin, vaikka monia lapsia luonnollisesti kovasti jännittikin.

Alla olevalla videolla Lasten itsenäisyysjuhlien osallistujat ovat juhlatunnelmissa.

Iltapäivän isäntä pääministeri Juha Sipilä hoiteli noin tunnin kestäneen kättelyosuutensa mainiosti. Hän tervehti vieraitaan rennon kohteliaasti ja malttoi kysyä monelta kuulumisiakin.

Kättely eteni ripeästi, sillä vain eräs Oskari-poika Soinista onnistui puijaamaan Sipilän selfieen kesken kaiken. Varsinainen selfie-ilotulitus käynnistyi myöhemmin. Niitä otettiin Sipilän kanssa muutama sata.

Reettu Rönkkö (vas.) Iisalmesta, Jeremias Heikkinen Sonkajärveltä ja Iiro Säisä Vieremältä osallistuivat lasten itsenäisyysjuhlaan.

Monenkirjavaa muotia

10-vuotiaiden juhlamuoti oli monenkirjavaa. Osalla pojista oli tummat puvut. Solmio ja rusetti koristi monen kaulaa, mutta juhlatunnelmaan pääsi rennommallakin lookilla.

Tyttöjen asut vaihtelivat harkituista juhlaluomuksista hillitympiin. Hiuksissa näkyi nutturoita, lettejä ja kiharoita sekä muita kampauksia.

Kansallispukuisia vieraita oli parikymmentä, etupäässä Pohjanmaalta ja Lapin kunnista

Kodeissa eri puolilla Suomea oli selvästi nähty vaivaa juhla-asujen valinnassa ja persoonallisten yksityiskohtien keksimisessä.

Oskari Vuorenmaa Soinista otti selfien pääministeri Juha Sipilän kanssa.

Puheiden jälkeen kiire syömään

Isäntien eli pääministerin, Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteerin Milla Kalliomaan ja lapsiasiavaltuutetun Tuomas Kurttilan nopeiden puheiden jälkeen lasten suosikkiartisti Tuure Boelius esitti 15 minuutin keikan.

Sen jälkeen vierailla oli kiire päästä juhlatarjoilun kimppuun. Pöydät notkuivat suolaisia ja makeita herkkuja: lihapullia, Koiramäen nakkisämpylöitä, Supermarsun wegerullia, Annelin ja Onnelin hedelmä- ja vihannesvartaita, Harry Potterin molekyylikarkkeja irtokarkkeja, suklaapatukoita ja leivoksia.

Säätytalon saleissa oli monipuolisia tapahtumapisteitä: kirjanlukua, improvisaatiota, tarinakonserttia, sarjakuvapiirtämistä sekä polaroid-valokuvausta.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?