KRP: Linja-auton matkustaja hyökkäsi kuskin kimppuun – etupenkin matkustajat taltuttivat epäillyn

Julkaistu:

Tapaus sattui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä noin kello yhden aikaan. KRP tutkii tapausta siksi, että osallisia on ympäri Suomea.
Keskusrikospoliisi tutkii tilannetta, jossa linja-auton matkustajan epäillään hyökänneen kuljettajan kimppuun Uuraisilla Keski-Suomessa viime yönä noin kello yhden aikaan.

Linja-auto oli lähtenyt Helsingistä ja oli matkalla Ouluun.

Poliisin saaman tiedon mukaan välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut istuimeltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon. Etummaisilla penkkiriveillä matkustaneet henkilöt olivat huomanneet tilanteen välittömästi ja onnistuneet taltuttamaan epäillyn.

Tutkinnanjohtaja Sanna Springare kertoo Ilta-Sanomille, että poliisi epäilee epäillyn olleen päihtynyt. Poliisi kuitenkin selvittää vielä päihtymyksen laatua ja varmuutta.

Poliisin mukaan epäilty painettiin lattiaan ja pidettiin paikoillaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen partion saapumiseen saakka.

KRP tutkii asiaa muun muassa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja epäiltynä lievänä pahoinpitelynä. Tutkinta on alkuvaiheessa.

Springare kertoo, että paikallispoliisin sijasta tapauksen tutkinta on KRP:n käsissä yksinkertaisesta syystä. Tapahtumapaikka on ollut liikkuva linja-auto, jonka kyydissä on ollut henkilöitä useilta eri paikkakunnilta.

– Heitä on ympäri Suomen. KRP:llä on paikallispoliisia paremmat resurssit tällaiseen tutkintaan, Springare sanoo.

Poliisi selvittää myös mahdollista yhteyttä Loimaalla eilen iltapäivällä tapahtuneeseen vastaavan luonteiseen välikohtaukseen, jossa matkustajan epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun. Tilanteessa ei tapahtunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja.