Sipilä lausunnossaan: Oulun tapahtumat ovat herättäneet syystä järkytystä – oikeusvaltiossa syyllisiä rangaistaan etnisyydestä riippumatta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sipilä lausunnossaan: Oulun tapahtumat ovat herättäneet syystä järkytystä – oikeusvaltiossa syyllisiä rangaistaan etnisyydestä riippumatta

Julkaistu: 5.12.2018 12:01

Pääministeri muistuttaa, että Oulun tapauksen tutkinnasta vastaa poliisi.

– Oulun tapahtumat ovat herättäneet laajaa järkytystä ja syystä, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk) lausunnossaan.

Hän huomauttaa, että oikeusvaltiossa syylliset saavat rangaistuksen etnisyydestä riippumatta. Rikoksen uhrin kärsimystä ei voi kuitenkaan mitenkään poistaa.

Pääministeri painottaa, että Oulun tapauksen tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi ja tuomiosta oikeuslaitos. Oulun poliisi tutkii parhaillaan kolmea vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta. Rikoksista epäillään yhteensä yhdeksää ulkomaalaistaustaista miestä.

– Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen. Kyse on perustavaa laatua olevasta asiasta. Tätä oikeutta on puolustettava kaikissa tilanteissa ja sen loukkauksiin on puututtava. Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää, Sipilä sanoo lausunnossaan.

Pääministerin mielestä seksuaalirikosten rangaistusten on vastattava kansan oikeustajua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?