24-vuotias tunnusti surman: Ruumis löytyi Kuortin ABC:n lähistöltä – poliisi tutkii edelleen murhana - Kotimaa - Ilta-Sanomat

24-vuotias tunnusti surman: Ruumis löytyi Kuortin ABC:n lähistöltä – poliisi tutkii edelleen murhana

Poliiseja Kuortin ABC-asemalla.

Julkaistu: 4.12.2018 14:36

Poliisi vapautti kaksi epäiltyä.

Poliisi vapautti tänään kaksi Leivonmäen henkirikoksesta vangittua. 26- ja 37-vuotiaita joutsalaismiehiä ei epäillä 35-vuotiaan joutsalaisen miehen murhasta.

Vangittuna on 24-vuotias mies. Hän on esitutkinnassa myöntänyt surmanneensa uhrin. Ruumis löytyi Kuortin ABC-aseman lähistöltä.

Murhan motiivi on edelleen epäselvä.

– Esitutkinnan selvittelyn perusteella on ollut hyvin spontaani riitatilanne, josta tämä on syntynyt, tutkinnanjohtaja Timo Hänninen kertoo.

Surma on tehty muun muassa teräsasetta käyttäen. Raakuuden tai julmuuden perusteella poliisi tutkii henkirikosta murhana.

35-vuotias joutsalaismies murhattiin Joutsan Leivonmäellä 17.-18. lokakuuta. Hänet murhattiin rivitaloasunnossa, vangittuna olleen 26-vuotiaan miehen asunnossa.

Poliisi otti teon jälkeen kiinni kolme miestä Pertunmaan Kuortissa. Miehet olivat kuljettaneet pakettiautolla uhrin ruumiin ABC-aseman maastoon.

Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäillyillä oli tarkoitus hävittää ruumis.

– Vaikuttaa siltä, ettei surmaan ole liittynyt erityistä suunnitelmallisuutta, ei tähän hävittämiseenkään ollut suunnitelmaa. Satunnaisesti on Pertunmaalle ajauduttu, Hänninen arvioi.

Tänään vapautettua kahta miestä epäillään surmaamisen jälkeen tapahtuneista rikoksista.

– Aiemmin on uutisoitu, että tapauksessa on paljastunut huumausainerikoksia. Heitä epäillään myös hautarauhan rikkomisesta ruumiin hävittämistarkoituksessa.

Poliisin rajaama alue.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?