Perheenäiti surmattiin Tampereella – vuosien karmea piina paljastui

Julkaistu:

Entisen puolisonsa murhasta Tampereella epäilty mies käyttäytyi vuosien varrella väkivaltaisesti perhettään kohtaan ja pyrki eristämään naista ja lapsiaan, käy ilmi useasta oikeuden päätöksestä.
Vuonna 2010 perheen suojaksi myönnettiin lähestymiskielto, jota koskevan päätöksen mukaan miehen käytös oli viranomaisten tiedossa.

– Suurimpana (viranomaisten) huolenaiheena on ollut isän käyttämä väkivalta äitiä ja lapsia kohtaan, päätöksessä todetaan.

Lähestymiskieltohakemuksessa vedottiin miehen kontrolloivaan käytökseen, joka jatkui vielä senkin jälkeen, kun mies ja muu perhe muutti erilleen.

– Mies ei ole antanut lupaa lapsille mennä mihinkään. Ei ole ollut lyömistä, mutta vastaajan käyttäytyminen on ahdistanut perhettä. He ovat kuusi vuotta sitten muuttaneet erilleen. Mies käy joka päivä perheen asunnossa eikä poistu, vaikka nainen pyytää.

Viranomaisten mukaan lapset pelkäsivät isäänsä. Lähestymiskielto määrättiin vuoden 2011 syksyyn saakka.

”Löi naista kädellä, kengällä ja harjan varrella”

Mies on tuomittu lainvoimaisesti lastensa vapaudenriistosta ja yhden lapsensa pahoinpitelystä. Tuomion mukaan mies lukitsi perheensä öiksi asuntoon ja löi yhtä lapsistaan. Rikokset tapahtuivat vuosina 2008–2010.

Mies tuomittiin vuonna 2000 myös vaimonsa pahoinpitelystä.

– Mies on tehnyt ruumiillista väkivaltaa vaimolleen heidän yhteisellä asunnollaan lyömällä tätä kädellä, kengällä ja harjan varrella useita kertoja päähän ja eri puolille vartaloa, tuomiossa sanotaan.

Mies tuomittiin 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio on lainvoimainen.

Miestä ei vielä kuulusteltu murhasta epäiltynä

Poliisi ei vielä maanantaina ollut kuulustellut miestä viime viikolla tapahtuneesta henkirikoksesta. Miehen epäillään murhanneen ex-vaimonsa. Poliisi ei ole kommentoinut tekotapaa, eikä poliisilla tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan ole vielä epäilyä teon motiivista.

Mies vangittiin viime torstaina. Mies oli edeltävänä päivänä tullut itse poliisilaitokselle ja kertonut teosta.