Kolmikko joukkoraiskasi naisen väkivaltaisesti baari-illan päätteeksi Espoossa – miehet vuosiksi vankilaan

Espoon käräjäoikeus tuomitsi kolme miestä vuosiksi vankilaan elokuussa Espoossa tapahtuneesta joukkoraiskauksesta.

30.11.2018 20:01

Miehet veivät naisen baari-illan jälkeen jatkoille ja raiskasivat väkivaltaisesti. Nainen oli päihtymyksen takia avuttomassa tilassa.

Espoon käräjäoikeus katsoi, että raiskaus oli törkeä. Raiskauksia oli samanaikaisesti tekemässä jopa kolme henkilöä ja asianomistaja oli avuttomassa tilassa.

Oikeuden mukaan miehet siirtelivät naista eri asentoihin ja olivat eri tavoilla yhdynnässä häneen. Välillä kaksi miehistä raiskasi naista yhtä aikaa.

Miehet katsoivat, etteivät he syyllistyneet toiminnassaan rikoksiin. Käräjäoikeus ei pitänyt tätä uskottavana. Mustelmat naisen vartalolla todistivat tuomion mukaan siitä, että nainen ei ollut tilanteessa vapaaehtoisesti. Oikeus piti raiskausta erityisen nöyryyttävänä.

Uhri syyllisti itseään, lääkäri suositteli rikosilmoituksen tekemistä

Raiskausten jälkeen nainen halusi lähteä kotiin. Yksi raiskaajista oli kysynyt naiselta, saako hän tilattua taksin, mihin nainen oli vastannut saavansa tilattua sen itse. Tämän jälkeen mies saattoi naisen taksille.

Nainen kertoi, että kotiin saavuttuaan hän nukahti pian. Seuraavana päivänä hän oli voinut huonosti eikä ollut poistunut kotoaan koko päivänä. Nainen ei ensin halunnut tehdä asiasta rikosilmoitusta häpeän takia. Hänen todistajana kuultu läheisensä kertoi naisen myös syyllistäneen itseään, koska oli ollut päihtynyt.

Kolmantena päivänä nainen meni työterveyslääkärille, koska halusi sukupuolitautitesteihin. Lääkäri oli nähnyt naisen vartalossa olevat jäljet ja suositellut rikosilmoituksen tekemistä. Nainen joutui aloittamaan hiv-estolääkityksen, sillä raiskaajat ovat kotoisin hiv-riskialueelta, Angolasta.

Käräjäoikeus tuomitsi Lucene Kale Andre Agostinhon, 31, ja Raul Maquesin, 32, kolmeksi vuodeksi vankilaan. Nele Pascoal Kubik, 30, tuomittiin kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan. Miehet määrättiin maksamaan naiselle korvauksia yli kymmenentuhatta euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?