Anni Törnin surmasta syytetty miesystävä kertoi, miksi piilotti ruumiin: ”En halunnut luopua Annista ja lapsesta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anni Törnin surmasta syytetty miesystävä kertoi, miksi piilotti ruumiin: ”En halunnut luopua Annista ja lapsesta”

Anni Törnin surmaajalla ei ole juuri muistikuvia sen kohtalokkaan yön tapahtumista, jonka seurauksena hänen raskaana ollut seurustelukumppaninsa menehtyi raivoisan parisuhderiidan päätteeksi.

Anni Törnin surman oikeuskäsittely jatkuu tänään Etelä-Savon käräjäoikeudessa.­

30.11.2018 10:41

Heinäkuisen Savonlinnassa tapahtuneen raa’an surman oikeuskäsittely jatkuu tänään Etelä-Savon käräjäoikeudessa muun muassa syytetyn kuulemisella.

Oikeudessa syytetty kertoi, että hänellä ei ole muistikuvia tapahtumista siitä lähtien, kun Anni Törn oli lyönyt häntä takaraivoon hänen asuntonsa kylpyhuoneen ovella. Hän oli kertomansa mukaan menossa suihkuun.

Muistamattomuudellaan hän ei halua peitellä tapahtumia tai hakea sääliä.

– Jos tietäisin tai muistaisin, minulla ei olisi mitään syytä jättää sanomatta kaikkea. Muistamattomuudellani en hae sääliä. Ymmärrän, että minulle rakas ihminen on kuollut ja ymmärrän, että olen itse siihen syyllinen.

Kihlakunnansyyttäjän Pia Mäenpään kysymykseen, miten syytetty pystyi toimimaan niin johdonmukaisesti tapahtuman jälkeen kuljettamalla Törnin autollaan Pohjois-Karjalaan ja hautaamaan hänet.

Toimintaansa mies ei pystynyt selittämään, sillä hänellä ei juuri ole muistikuvia kamppailun jälkeisistä tapahtumista.

– Miten ihminen toimii, jos huomaa rakkaan ihmisen kuolleen. Osa ampuu itsensä, osa soittaa poliisille ja osa menee paniikkiin. Minä menin paniikkiin.

Törnin hautapaikan hän sanoi valikoituneen sillä perusteella, että paikka on hänelle itselleen tärkeä.

– Ei siinä mitään järkeä ollut, mutta en vain olisi halunnut luopua Annista ja lapsesta ja siksi halusin pitää paikan omana tietonani.

Tällä syytetty perusteli myös sitä, ettei ollut kertonut alun alkaen poliisille ruumiin kätköpaikkaa. Poliisikuulusteluissa hän oli kertonut pudottaneensa ruumiin joltain sillalla veteen. Tästä syystä poliisi etsi ruumista muun muassa Savonlinnan Laitaatsalmesta päivää ennen ruumiin löytymistä.

Oikeudessa syytetyltä tivattiin useaan otteeseen, miksi hän on kuitenkin kertonut esitutkinnassa hyvin yksityiskohtaisesti tapahtumien kulusta, vaikka vetoaakin nyt muistamattomuuteen.

– Minun oli pakko keksiä tapahtumille aukoton tarina, koska poliisi sitä minulta useaan kertaan vaati.

Törnin surman oikeudenkäynti jatkuu Etelä-Savon käräjäoikeudessa tänään koko päivän, mahdollisesti myös vielä ensi viikolla. Tänään kuullaan muun muassa oikeuslääkäriä, mutta se tapahtuu oikeudessa yleisön läsnä olematta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?